CFR Marfă reduce programul de lucru la patru zile, salariile scad cu 20%

marfa
marfa

Conducerea CFR Marfă a decis ca de luni să se treacă la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzătoare a salariului angajaţilor, informează CNS "Cartel Alfa", care anunţă că susţine protestul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă (FML), care s-a opus acestor măsuri.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" consideră că această măsură încalcă contractul de muncă valabil în cadrul Companiei "CFR Marfă", hotărârea fiind luată fără acordul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, sindicat reprezentativ, şi fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

"Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoacă lucrătorilor o pierdere salarială de 20 la sută care se adaugă unei reduceri a veniturilor salariale de 30 la sută, stabilite anul trecut şi valabilă şi pentru anul 2011 şi vine pe fondul reducerilor de personal. În prezent în cadul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «CFR Marfă» SA are loc concedierea colectivă a 3.000 de angajaţi, dintre care 2.581 de lucrători urmând să intre în şomaj, diferenţa de 419 având vârsta de pensionare".

CNS "Cartel Alfa", la care Federaţia Mecanicilor de Locomotivă (FML) este afiliată, consideră că această decizie, luată unilateral de conducerea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă", este "dovada incompetenţei manageriale care înţelege că reforma înseamnă doar concediere colectivă şi reducere salarială".

Sindicaliştii precizează că restructurarea trebuie să înceapă cu restructurarea politicilor de stat şi a managementului Societăţii, care a dovedit incapacitate repetată în a rezolva problemele Companiei, prin meţinerea unor politici economice defavorabile, prin plata de taxe foarte mari pentru accesul pe infrastructura ferofiară, achiziţii de energie electrică la suprapreţuri şi păstrarea la valori ridicate a accizelor pentru motorină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel