Cezar Preda: PNL solicită demisia lui Dragnea după sentința primită

Liberalii cer demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD ca urmare a condamnării sale în justiţie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

'PNL solicită demisia preşedintelui PSD în urma unei sentinţe definitive dată de justiţia din România. Este clar că menţinerea pe funcţie a dl Dragnea induce în întreg spaţiul politicii româneşti ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice de forţă, precum partidele parlamentare', a spus Preda într-o conferinţă de presă.

PNL consideră, potrivit liderului liberal, că 'orice minut în care dl Dragnea rămâne pe funcţie creează în întreaga Europă şi în lumea democratică certitudinea că în România democraţia 'este în regres, că merge şi aşa'. 'Suntem ataşaţi valorilor democratice. Nu este o solicitare care vizează persoana dl Dragnea, ci funcţia pe care o ocupă. Această incompatibilitate trebuie să înceteze', a mai spus Preda.

Întrebat dacă PNL cere şi demisia lui Dragnea din funcţia de deputat, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti a afirmat că 'parlamentarul este lipsit de orice constrângere pe care i-o poate da cineva în afara legii de alegere a parlamentarilor'.

'Soluţia este de a nu compromite sistemul pluripartidist din România', a adăugat Preda.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei în dosarul 'Referendumul'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel