CExn PSD, remaniere Guvern Dăncilă. Liviu Dragnea, primele declarații

Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea

CExn PSD, remaniere Guvern Dăncilă. Liviu Dragnea, primele declarații Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține primele declarații după ședința Comitetului Executiv în care s-a stabilit cine sunt miniștrii care pleacă din Guvernul Dăncilă I și formula Guvernului Dăncilă II. 

În ședința Comitetului Executiv Național am analizat propunerile doamnei ministru, Viorica Dăncilă, pentru schimbarea miniștrilor., a declarat Liviu Dragnea.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat modificările din cadrul Guvernului. 

"'Astăzi am luat și niște decizii politice și administrative. L-am propus colegilor mei pe Mihai Fifor ca președinte interimar al Consiliului Național al PSD având speranța că Mihai va organiza foarte curând departamentele partidului. Pe fiecare minister va fi un departament care va furniza informații periodice către primul ministru. Tot astăzi l-am propus pe domnul Codrin Ștefănescu ca secretar general interimar al partidului.

La Ilfov s-a întâmplat ceva imposibil de acceptat. Toți parlamentarii PSD și-au dat demisia în bloc. Doamna Firea a spus că nu știa și că a aflat ulterior. Este cel mai grav lucru pe care poate să îl facă un președinte de organizație, să le sugereze unor parlamentari să își dea demisia din partidul care i-a propulsat. În aceste condiții, propunerea a fost de dizolvare a Biroului Permanent Ilfov urmând ca Biroul Permanent Național va reorganiza activitatea PSD Ilfov. S-a propus să se retragă doamnei Firea din funcția de vicepreședinte al partidului, dar eu nu am acceptat, iar apoi doamna Firea a decis să demisioneze și din această funcție.

Sper în continuare ca ceea ce s-a spus în interiorul ședinței să fie spuse cu bună credință și sinceritate, iar lumea să se țină de ele. Îmi doresc ca zvonurile apărute să nu se întâmple în realitate pentru că așa ceva nu poate fi caracterizat în termeni pozitivi și nici nu poate fi acceptat de către nimeni.

Colegii de la București, în urma demisiei doamnei Firea, l-au propus pe Gabriel Mutu în funcția de președinte interimar al PSD București, au propus-o pe doamna Rodica Nassar în funcția de vicepreședinte PSD în locul doamnei Firea. Totodată, Daniel Florea este propunerea pentru funcția de secretar general adjunct al partidului., a spus Liviu Dragnea.

Cum vede raportul MCV și dacă PSD va lua o măsură

Eu nu cred că este momentul acum în această seară de atâtea știri. Ce vă pot spune. Eu susțin foarte mult ca România să procedeze, să acționeze, să legifereze exact așa cum o face fiecare stat membru din Uniunea Europeană. Mai pe larg despre MCV și rezoluția din Parlament, cel târziu poimâine., a răspuns Dragnea întrebărilor jurnaliștilor.

De ce nu s-a cerut excluderea Gabrielei Firea cum au fost excluși Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu. Despre întâlnirea cu primarii sectoarelor din București

Sunt lucruri total diferite, orice măsură de genul ăsta poate să aibă și un revers. Depinde de atitudinea fiecăruia. Nu are rost să facem comparații. Nu a cerut nimeni ca doamna Firea să fie exclusă. Eu am explicat în CExN. Nu am vrut să ies să spun în public despre asta. Am încercat să o conving că ceea ce a spus nu e adevărat. Nu m-am întâlnit cu primarii de sectoare ca să facem șase sectoare în București. A fost o solicitare din partea colegilor să avem o discuție. Ne-am întâlnit marți. Au zis că vor să participe la noul proiect de repartizarea bugetului pe organizații locale. Nu sunt de acord să se mai continue cu aceste afirmații că eu nu susțin sau că blochez proiecte din București. Nici nu am cum și nici nu fac lucrul ăsta. Fiecare minister încearcă să ajute Bucureștiul. Rămâne doar să fie purtate discuții aplicate, să fie rezultate., a adăugat Liviu Dragnea. 

În ceea ce privește acțiunile unor colegi nu vreau să le analizez. Ce trebuie să înțelegem: Dacă o minoritate susține un punct de vedere într-o comunitate și majoritatea tot spune că nu au dreptate, probabil minoritatea va înțelege că nu mai poate continua așa.

Liviu Dragnea, despre imaginile apărute cu acționarul Tel Drum, Petre Pitiș

Nu știu despre ce fotografii vorbiți. Am fost la sute de partide de vânătoare și erau zeci de acționari la diverse companii. Nu pot să îmi aduc aminte de toți cu care m-am văzut. Kovesi pune întrebări prin reporteri acum? Habar nu am despre ce vorbiți. Ca să audă și DNA-ul. A merge la o vânătoare este o infracțiune? Sunt oameni chemați la DNA să fie întrebați de vânătoare?, a răspuns Dragnea întrebărilor unei jurnaliste despre întâlnirea cu acționarul Tel Drum, Petre Pitiș, la o partidă de vânătoare. 

Nu am participat la nicio partidă de vânătoare unde lideri politici să fi discutat cu acționari despre contracte.

Am o singură întrebare cu Rise Project. Cum au ajuns la Rise Project niște documente în condițiile în care acele documente ajunseseră înainte la DNA?

Despre continuarea lui Tudorel Toader în Guvern

În urma evaluării am considerat că domnul Tudorel Toader trebuie să rămână în Executiv. Nu cred că trebuie să schimbăm o persoană pentru că îi place sau nu îi place cuiva. Domnul Toader are o activitate bună., a răspuns Viorica Dăncilă.

Să înțeleg că întrebați despre fiecare ministru care rămâne în Guvern? Se vorbeau de niște teste grilă, acum ne dați teste grilă? V-a răspuns doamna premier., a spus și Liviu Dragnea.

Cât de mult a contat că i s-a cerut demisia 

La mine nu a contat deloc., a răspuns Liviu Dragnea unei alte întrebări adresate de jurnaliști.

Despre războiul cu Gabriela Firea

Eu nu am război cu doamna Firea. Într-un război sunt cel puțin două părți beligerante. Eu nu fac nimic împotriva doamnei Firea., a spus Liviu Dragnea

Despre schimbarea lui Lucian Șova la Ministerul Transporturilor

'Am schimbat acolo pentru că am în plan să îndeplinim mai multe proiecte în privința transporturilor. Am cerut evaluarea stării podurilor și vom încerca să intervenim.", a răspuns Viorica Dăncilă.

Gesturile obscene ale lui Iordache

"'Nu mi-au plăcut. Probabil domnul Iordache s-a inspirat de la Iohannis când a spus că niște plăcuțe de înmatriculare sunt doar niște opinii politice. Cred că ar trebui sancționați când au fost sancționați și alți parlamentari de la USR. A greșit foarte mult., a afirmat Dragnea.

Mihai Fifor, despre plecarea din Guvern

Am motivat ce m-a determinat să iau această decizie. Am ajuns la concluzia că pot avea un rol mult mai important alături de echipă la partid. E nevoie să întărim această echipă. Revitalizarea departamentelor înseamnă un lucru vital. Vom avea curând operaționale departamentele Consiliului Național., a răspuns Mihai Fifor.

Despre recomandările raportului MCV

Parlamentul României va acționa ca fiecare Parlament al fiecărui stat membru., a spus Dragnea întrebat dacă va ține cont de recomandările raportului MCV.

Despre propunerea lui Ilan Laufer în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale

În privința domnului Laufer m-am abținut astăzi la vot., a încheiat Liviu Dragnea conferința de presă.

CExn PSD, remaniere Guvern Dăncilă. Liviu Dragnea, primele declarații A fost o ședință CExN unde s-au decis aspecte importante despre viitorul PSD și despre viitorul Guvernului Dăncilă. S-au decis schimbările.

În aceste momente, încă se discută soarta Gabrielei Firea în PSD. 

DCNews transmite LIVE declarațiile lui Liviu Dragnea despre CExN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel