Cernobîlul Marii Britanii, un oraș abandonat: Unele apartamente au bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-a mai întors - Galerie Foto

Un oraș abandonat din Marea Britanie a fost denumit neoficial ”Cernobîl”, având în vedere asemănarea cu popularul oraș abandonat din zona de excluziune, Prîpeat. 

Proprietatea Clune Park din Port Glasgow, Inverclyde, a fost o comunitate înfloritoare de muncitori ai șantierului naval în anii 1920, dar acum este abandonată și arată dezolant. Se crede că doar 20 de locuitori încă își fac veacul în zona cu 430 de locuitori.

Proprietatea a fost cândva cel mai ieftin loc pentru a cumpăra proprietăți din Marea Britanie, după ce un apartament a fost vândut la licitație pentru doar 7.000 de lire sterline. Acum, exploratorul urban Kyle Urbex, în vârstă de 26 de ani, a detaliat amploarea abandonului într-o serie de fotografii uimitoare care dezvăluie cât de precară este situația.

De asemenea, zona a suferit în urma actelor de vandalism și incendieri, iar unele apartamente au fost grav avariate de incendii. Imagini sumbre arată case abandonate încă pline de bunuri, de parcă locuitorii au plecat cât de repede au putut. O biserică și o școală primară de pe proprietate au fost vandalizate și lăsate să se deterioreze.

O comunitate care a dispărut

Stephen McCabe, liderul Consiliului Inverclyde, a spus că ”ar aminti de un loc precum Cernobîl”.

Kyle, exploratorul urban care a realizat imaginile, a spus că se simțea neliniștit în timp ce explora clădirile abandonate și a fost șocat să descopere că oameni încă locuiau acolo.

El a declarat pentru The Sun: „Unul dintre lucrurile care m-a frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente mai aveau o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-a mai întors niciodată. În afara apartamentelor, este surprinzător să vezi oameni care continuă să-și desfășoare viața obișnuită și intră în casele din zonă, când 80% din aceasta este abandonată. Este într-un fel trist să vezi ceea ce ar fi fost cândva o comunitate înfloritoare, în care toată lumea se cunoștea.”

Ce spune una dintre locatare

Situația de la Clune Park a creat o dezbatere lungă, cu proprietarii, pe de o parte, care refuză să vândă și Consiliul Inverclyde care dorește să demoleze proprietățile, pe de altă parte. Discuțiile cu doi proprietari majoritari s-au încheiat fără succes în ianuarie, relatează presa.

Julie Kane, în vârstă de 56 de ani, locuiește pe proprietate de doi ani și jumătate după ce s-a mutat de pe insula Skye, unde a locuit mai bine de 20 de ani. Ea plătește 250 de lire sterline pe lună pentru apartamentul ei cu un singur pat și, deși credea că zona era ca un ”mini Beirut” când s-a mutat, își iubește casa și găsește zona „liniștită”.

Chirii scandaloase

Julie, originară din Yorkshire, a spus: ”Am legături în Glasgow prin intermediul familiei și urma să mă mut în centrul orașului Glasgow, dar chiriile erau scandaloase. Cineva mi-a spus să încerc aici și la început, când am văzut locul, m-am gândit ”Doamne, un mini Beirut”. În acel moment, au fost multe plângeri din partea chiriașilor despre dependenții de droguri și alte lucruri, dar apartamentul era genial pentru preț, așa că m-am gândit să-i dau șase luni și de atunci sunt aici.”

Julie a spus: ”Când m-am mutat prima dată, eram puțin precaută, erau drogați și bande pe stradă. A existat prostituție deschisă și droguri, dar totul a dispărut. Nu mi-e teamă să mă plimb – este liniștit”.

Pensionara Marie Morrison, care locuiește în zonă de aproape 40 de ani, consideră că avertismentele sunt justificate, dar refuză să se mute indiferent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel