Celebrul fotograf Peter Beard, găsit mort

Celebrul fotograf american Peter Beard, cunoscut pentru fotografiile sale cu animale, însă şi mondene, a fost găsit mort duminică în apropierea locuinţei sale din Montauk, la est de New York, au anunţat rudele sale, relatează AFP.

Suferind de demenţă senilă, Peter Beard, originar din New York, era dat dispărut din 31 martie, dată la care a fost văzut pentru ultima dată în faţa casei sale. El avea 82 de ani, scrie Agerpres.

Fascinat de natură, Beard a devenit cunoscut pentru fotografiile sale realizate în Parcul Naţional Tsavo East din Kenya, la începutul anilor '60. Stabilit în Kenya unde a cumpărat o casă, fotograful a documentat persecuţiile care vizau elefanţii şi rinocerii. În tinereţe, el s-a împrietenit cu mai mulţi artişti de renume, precum Salavador Dali, cu care a colaborat, şi Francis Bacon.

A fotografiat turneul "Exile On Main Street" al trupei Rolling Stones 

În anii '70, el a fotografiat turneul "Exile On Main Street" al trupei Rolling Stones pentru revista Rolling Stone. În 1969, el a fost condamnat la 18 luni de închisoare de către justiţia kenyană pentru lovirea şi legarea unui braconier pe care l-a surprins în timp ce acesta punea o capcană. El a beneficiat de eliberare anticipată.

"Peter a fost un om extraordinar care a dus o viaţă extraordinară", au scris apropiaţii săi într-un mesaj pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel