CEDO: Interzicerea vălului la locul de muncă al UE este legală

Curtea Europeană de Justiţie a decis astăzi că angajatorii au dreptul de a interzice purtarea asupra vălului islamic la serviciu, informează bbc.com. 

CEDO a precizat că interdicția privind „ purtarea vizibilă a oricărui semn politic, filozofic sau religios" trebuie să se bazeze pe normele interne ale companiei care necesită ca toți angajații să „ținută neutră". Este prima decizie a instanței cu privire la problema femeilor care poartă vălului islamic la locul de muncă.

CEDO a fost sesizată în acest caz de două femei musulmane care lucrau pentru companii private. Ambele obișnuiau să poarte hijab (vălul islamic care acoperă părul și pieptul nu și chipul femeii) la locul de muncă și în ambele cazuri angajatorul a considerat că acest lucru intră în conflict cu politica de neutralitate a organizației. După ce au refuzat să își dea jos vălul la muncă, au fost concediate.

Vălul islamic este o problemă controversată în mai multe țări din Europa, cu precădere în Franța, unde partidul de extremă drepta Frontul Național este în creștere și unde se acordă o foarte mare importanță principiului separării statului de biserică.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel