Ce zicea Adrian Năstase ”dacă va trece moțiunea” - marele câștigător

Rodica Mitu / 10 oct 2019 / 19:30
Adrian Năstase FOTO AGERPRES
Adrian Năstase FOTO AGERPRES

Adrian Năstase, înainte de votul pentru moțiunea de cenzură de joi, făcuse o serie de precizări importante pe blogul său.

„Sper ca moțiunea de cenzură să nu fie votată. Acceptarea ei ar crea și mai mult haos, în condițiile în care, în apropierea noastră dar și peste ocean, sunt tot mai multe probleme.

Dacă nu va trece moțiunea, va fi nevoie de angajarea răspunderii guvernului care să propună în parlament și o restructurare dar și o modificare a programului de guvernare – ceea ce se putea face, în opinia mea – și înainte de moțiunea de cenzură.

Dacă va trece moțiunea (n.r. ceea ce s-a și întâmplat joi) acest lucru va fi benefic doar pentru Iohannis, care va putea să conducă jocul politic până la alegerile prezidențiale dar și în prima parte a anului viitor", scrisese Adrian Năstase pe 9 octombrie pe blogul său.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru. Potrivit Legii 90/2001 privind funcționarea Guvernului și a ministerelor, principala consecință este aceea că Executivul nu mai poate emite ordonanțe de urgență sau propuneri legislative către Parlament, dacă este retras votul de încredere în Parlament prin moțiune de cenzură.