Ce staţii va avea noua linie de metrou spre aeroport

Linia de metrou care va face legătura între București și Aeroportul Otopeni va avea 9 stații, deși inițial ar fi trebuit să aibă 12.

Proiectul se ridică la peste 1 miliard de euro, a declarat Gheorghe Udrişte, fost director general Metrorex şi actual parlamentar, la ZF Live.

"Totul proiectul nu ar trebui să coste mai mult de 1 miliard de euro. Traseul care a fost gândit de cei care au lucrat la studiul de fezabilitate urmăreşte legătura staţiei de metrou prin Gara de Nord (Gara de Nord - staţia 1 Mai actuală, după care ramificaţie spre dreapta spre Casa Presei Libere şi pe urmă traseul DN1 spre Otopeni)", a declarat Gheorghe Udrişte.

CITEȘTE ȘI: Metrou Drumul Taberei. Când va fi gata

Iniţial au fost 12 staţii - datorită unor cerinţe impuse de MFP s-a impus proiectanţilor o reducere a costurilor destul de consistentă, adică staţii mai puţine (rămân 9 staţii, celelalte rămân doar dacă sunt bani).

Va fi o staţie la Mall-ul Băneasa. Sunt 4 staţii construite: Gara de Nord, Gara Basarab, Griviţa, 1 Mai. Urmează o staţie în cartierul Pajura, Bulevardul Expoziţiei, Sofitel, Aeroportul Băneasa, zona comercială Băneasa, Otopeni Sud în zona liniei de Centură (intersecţie cu DN1), Otopeni centru şi Aeroportul Otopeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel