Ce spune Roberta Anastase despre o colaborare între PDL și MP

Vicepreședintele democrat-liberalilor, Roberta Anastase, a declarat luni, la RFI, că regretă ruptura care s-a produs între președintele Traian Băsescu și PDL și că este "o chestiune de responsabilitate ca dreapta să se unifice".

Roberta Anastase este de acord cu afirmațiile afirmațiile președintelui Traian Băsescu, din urmă cu o zi, făcute ProTV News, potrivit cărora PDL este în continuare "un partid ţapăn, cu structuri puternice", dar are aceeaşi "boală ca şi a PSD", fiind motivul înfiinţării Mişcării Populare, care "din păcate", nu se poate crea cu "măicuţe".

"Da, e paradoxul oricărui partid mare. Evident, PDL-ul are structuri consistente, are foarte mulţi primari, consilieri locali, consilieri judeţeni şi desigur, parlamentari. Toate aceste structuri oferă, dacă vreţi, oricărui partid o anumită stabilitate pe scena politică şi în contextele locale. În acelaşi timp, ca orice partid care are o structură bine ancorată în teritoriu, este şi un partid care se mişcă precaut şi probabil că la asta se şi referea preşedintele, optând pentru ideea că un partid mai mic, suplu este şi un partid care se mişcă mai uşor. E adevărat, dar în acelaşi timp cred că partidele mari sunt cele care în următoarele alegeri vor capacita voturi, fiind evidente îndreptarea votului către partidele mari şi dispariţia partidelor mici de pe scena politică", a precizat deputata PDL.

PDL și Mișcarea Populară - competitori, nu adversari

De asemenea, trebată dacă regretă ruptura dintre Traian Băsescu şi PDL, Roberta Anastase a răspuns: "Sigur, deşi preşedintele a venit cu o explicaţie ieri, care pare a fi trecut neobservată. El a spus foarte clar că undeva ruptura era nu ştiu dacă dorită, dar necesară, din punctul dumnealui de vedere, în sensul în care această ruptură ar trebui să permită o exprimare, cu ghilimelele de rigoare, de a nu mai rămâne în umbra preşedintelui. Eu cred că o dreaptă puternică este cea care se poate exprima cel mai bine pe scena politică".

Chestionată în legătură și cu o posibilă colaborare pe viitor între PDL şi Mişcarea Populară, vicepreşedintele democrat-liberal a răspuns tranșant: "Categoric, da, e o chestiune de responsabilitate ca dreapta să se unifice!". Întrebată totuşi dacă deocamdată cele două partide nu sunt adversare politice, Roberta Anastase a răspuns: "Nu, categoric, nu! Suntem competitori, dar nu adversari. Adversari suntem cu USL-ul".

De ce și-a luat "adio" Băsescu de la PDL

Cu doar o zi în urmă, președintele Traian Băsescu a fost întrebat cum vede în momentul de faţă PDL ca partid, în contextul în care a susţinut anterior că PSD este nu este un partid "nedemocratic".

 "Sunt un partid ţapăn, cu structuri puternice, au aceeaşi boală ca şi PSD-ul în structurile interne – de asta şi încercarea de a crea partidul Mişcarea Populară, care din păcate nu se poate crea cu măicuţe, ci tot cu oameni politici", a afirmat Băsescu, care, întrebat dacă regretă seara în care şi-a luat "adio" de la PDL, a răspuns: "Nu, era momentul să ne despărţim, era momentul pentru că se crease acea mare minciună "din cauza lui Băsescu nu creşte nimic la umbra lui, se usucă toţi liderii care uite aşa ar colcăi şi ar fi noi lideri naţionali". Văd că mai şi împrumută între timp, aşa au fost de oprimaţi de perioada când eram într-un parteneriat sau le eram preşedinte", a mai afirmat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel