Ce se întâmplă în ministere după anunțul despre guvern. Ciutacu, dezvăluiri

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

În contextul crizei guvernamentale actuale, Victor Ciutacu și-a amintit un episod mai vechi și a povestit ce se întâmplă în ministere într-o situație similară.

"Citeam undeva despre autoritatea zero a miniștrilor în fața subordonaților care abia așteaptă să plece și mi-am amintit un episod trăit de mine în ianuarie 2005.

Eram la Economie, cu Șereș, iar în prima seară când mi-am permis să ies să mănânc în oraș primesc un sms că a dat-o Băsescu p-aia cu "soluția imorală PUR". Îl sun pe ministru și îl întreb - cu speranță, nu detaliez acum de ce - dacă are rost să mai venim a doua zi la prăvălie. Mă asigură că-i doar o hachiță a tiranului, că va bate palma cu Voiculescu și că viața va merge înainte.

Ajung dimineața, la ora standard și constat că anticamera, de regulă arhiplină de solicitanți și de directori de societăți subordonate, e pustie. O întreb pe Coca, secretară veche și trecută prin multe regimuri, unde a dispărut mulțimea și zîmbește cu subînțeles. Intru, îmi beau cafeaua și mă apuc de treabă; cu ușa larg deschisă...

Trec orele, nu mă deranjează nimeni nici măcar cu un telefon și, într-un final, face conferință de presă Voiculescu. Anunță că - evident, pentru stabilitatea țării - PUR rămâne la guvernare. Anunță și Tăriceanu că nu demisionează pentru a face Băsescu anticipate.

Trec holul, mă duc la Șereș în birou, bem o cafea și, la întoarcere, găsesc holul din fața biroului și anticamera full. Era coadă ca la carne odinioară. Întreb în glumă "ați fost plecați toți odată în străinătate și acum v-ați întors?" Nimeni nu răspunde, toți își așteaptă conștiincios rândul să rezolve probleme stringente; ale țării, bineînțeles...

P.S. Noroc că am demisionat repede, două luni în cap și la revedere. Ironia sorții, unii de la coadă sunt în executarea pedepselor sau în drum spre...", a scris jurnalistul pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel