Ce se întâmplă cu BACALAUREATUL? Monica Anisie, răspuns OFICIAL

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre desfășurarea probelor de Bacalaureat, în contextul pandemiei de COVID-19. 

"În cadrul Ministerului Educației se lucrează la calendare și am anunțat public deja că deocamdată vorbim despre prima sesiune de Bacalaureat, cea din data de 22 iunie, atunci când vom începe numai cu probele scrie. Deci probele de competențe vor fi date numai după probele scrise", a declarat Monica Anisie, în direct la Digi24. 

În contextul în care președinta Consiliului elevilor a cerut amânarea Bacalaureatului cu două săptămâni, pentru că elevilor le este frică și nu se simt suficient de pregătiți,  ministrul Monica Anisie a răspuns:

"În toată acestă perioadă am avut o comunicare cu Consiliul Național al Elevilor și am discutat mai multe aspecte, inclusiv acesta. Trebuie să ne gândim încă că  trebuie să luăm măsurile de siguranță și să nu-i expunem pe elevi. Acestă perioadă de 22 iunie, în care încep probele de Bacalaureat, considerăm că reprezintă perioada cea mai bună pentru elevi. În acest moment, calendarele sunt în lucru și vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare", a completat ea.

Cum se vor desfășura probele și ce va fi diferit?

"Probele se vor desfășura cu măsuri de siguranță și Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Sănătății, a realizat un Ordin comun în care sun prevăzute măsurile de siguranță și îi asigur pe elevi că trebuie să privească cu încredere la aceste examene pentru că ele reprezintă momentul în care finalizează un ciclu de învățământ. Noi am pus la dispoziția elevilor, teste de antrenament, de pregătire în toată această perioadă, am luat măsura ca programa de examen să se oprească la semestrul I, deci nu au de ce să se îngrijoreze cu privire la aceste teme pe care le-ar putea primi și am organizat cursuri de pregătire la Teleșcoala", a mai spus ministrul. 

"Vor fi maximul 10 elevi într-o sală de curs, o sală care va fi dezinfectată. Elevii vor parcurge un circuit pe care trebuie să-l respecte până la intrarea în sală și vor purta măști", a mai spus ea. 

Citește și: Școlile, ÎNCHISE și în septembrie? Anisie, ANUNȚ de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel