Ce reacţia a avut Rusia după ce Moldova a recunoscut limba română

puskov
puskov

Decizia Curții Constituționale de a recunoaște româna ca limbă oficială în Republica Moldova nu a căzut bine Federației Ruse.  Aleksei Puşkov, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului rus, a declarat, joi,  că această decizie  reprezintă "încă un pas spre despărţirea definitivă de Transnistria", relatează RIA Novosti online.

"Moldova a recunoscut limba română drept limbă oficială, contrar prevederilor propriei Constituţii. Acesta este încă un pas spre despărţirea definitivă de Transnistria", a comentat Puşkov, pe contul său de Twitter.

 Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat joi, într-un interviu pentru postul rus de radio City-FM, că nu este împotriva acestei decizii, însă ar vrea ca Republica Moldova să ia în considerare interesele locuitorilor din regiunea transnistreană.

Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit joi că limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel