Ce mesaj a primit Năstase despre Coldea. ”Nu spun din partea cui”

Fostul premier Adrian Năstase atrage atenția că ”guralivul” Traian Băsescu este în aceeași situație pentru care el a fost condamnat. El precizează că primește acum mesaje că în spatele condamnărilor sale ar fi stat Florian Coldea. 

”Aveți grijă cand băgati fierul de călcat în priză. S-ar putea ca și de la el să vă vorbească Băsescu. Altfel, puteți să-l ascultați, zilnic, în direct sau pe telefon, la toate televiziunile de știri, explicând cum sistemul pe care el l-a creat (în principal „banda celor șase") a funcționat moral și legal câtă vreme Băsescu dădea ordine și cum el – sistemul – s-a dereglat după ce el nu a mai fost președinte, funcționând imoral și ilegal.” scrie Adrian Năstase. 

[citeste si]

Fostul premier a adăugat că ”Guralivul Băsescu încearcă în felul acesta să rescrie rolul pe care l-a avut în crearea unui sistem abuziv și mafiot. Dar cine oare a adus-o pe Monica Macovei, cine a băut cafele cu Livia Stanciu, cine i-a numit pe Daniel Morar sau pe Laura Codruta Kovesi? Cine l-a folosit, cinic, doi ani, pe Radu Timofte, deși știa că acesta circula cu mașină de la SOV? Cine l-a inventat pe generalul Coldea, sugerând că acesta era vinovat de executarea politică a adversarilor politici incomozi, inclusiv a mea?”. 

Băsescu în aceeași situație pentru care a fost condamnat Năstase

”L-ați ascultat vorbind ieri despre faptul că ar trebui asigurată impunitate pentru cei care au luat bani în campaniile sale electorale – inclusiv pentru el, bănuiesc – pentru că banii au fost cheltuiți – nu e așa?- pe geci pentru alegători. Dar oare nu el este cel care a ordonat condamnarea mea, prin Livia Stanciu, pentru afișe electorale? Că doar nu erau bani de la stat și banii nu i-aș fi dus acasă. Nu el a fost cel care considera condamnarea mea ca fiind „emblematică"? Nu el lăuda justiția din România, în diverse MCV-uri, pentru această condamnare? Nu el era cel care scria Parlamentului, în vacanța de vară, cerând sesiune extraordinară pentru ridicarea imunității mele parlamentare, pentru afișe și pixuri? Acum când el este acuzat că a fost beneficiar al unor finanțări electorale ilegale, trebuie schimbate regulile?” întreabă Adrian Năstase. 

El continuă prin a sublinia: ”Și, în definitiv, hai să nu lăsăm să se răspândescă legenda cu eventuale denunțuri făcute de colegii de partid împotriva mea. Adevărul este că Daniel Morar s-a sesizat „din oficiu" în 4 noiembrie 2005, ca ofrandă pentru ziua de naștere a noului conducător. Echipa de execuție era deja pregătită – Papici si Mariana Alexandru și celebra procuroare Roșu”.

”Vinovat pentru condamnările mele: Coldea”

Adrian Năstase dă în continuare detalii despre jocurile din justiție. Vezi aici mai mult. 

Dar el mai subliniază că ”Acum mi se transmit mesaje – nu spun din partea cui – că vinovat pentru condamnările mele ar fi fost generalul Coldea. Nu știu. Eu cred că el ar fi putut fi doar instrumentul prin care, eventual, se transmiteau sugestii către completele de cinci de la ÎCCJ. Așa funcționa sistemul, aflăm din diverse dezvăluiri recente. Sebastian Ghiță spune că, în formula restrânsă de `conducere` a sistemului, a fost decisă și condamnarea mea. Oricum, cel care a inventat și a comandat timp de zece ani (2005-2014) acest sistem a fost Băsescu. Acum el si familia lui au intrat in malaxorul pe care el l-a creat si asta nu-i place. Mai important este însă faptul că se dovedește că `lupta anti-corupție` a fost în cazurile `emblematice`, mai curând, o murdară reglare de conturi.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel