Ce flori se plantează în luna octombrie

Fotografie de la Binyamin Mellish, pexels
Fotografie de la Binyamin Mellish, pexels

Iată câteva dintre florile care se plantează, de regulă, în luna octombrie. 

Ce flori sunt plantate în luna octombrie, se întreabă mulţi iubitori de grădinărit, în special doamnele.

Florile care trebuie semănate şi plantate în luna octombrie sunt în special cele care înfloresc primăvara, cum ar fi florile de perete, primulele (Primula obconica) şi panseluţele (Trei-fraţi-pătaţi - Viola tricolor). 

Grădina de flori necesită o atenţie sporită în această lunăa anului. Seminţele plantelor preferate trebuie adunate, pentru a fi păstrate la rece.

Potrivit experţilor, bulbii de zambile şi crinii ar trebui să fie plantaţi înainte de sosirea iernii, cel mai indicat în luna octombrie. Înainte de primul îngheţ, trebuie plantaţi bulbii de flori şi plante care vor înflori primăvara. După cum ne avertizează specialiştii, primulele se vor trece rapid şi vor arăta ca nişte tufişuri obişnuite, dacă nu vom alege locul potrivit de plantare. Lalelele sunt plante înalte şi atunci când florile se trec, va trebui să lăsăm tulpinile să stea în pământ până se usucă, ceea ce nu este plăcut ochiului. Aşadar, ar trebui ales locul cel mai potrivit, să ne gândim nu numai să arate bine, dar nici să nu strice imaginea de ansamblu, după înflorire.

Cu narcisele, în acest sens, este oarecum mai simplu: după înflorire, au un buchet destul de drăguţ de verdeaţă, au remarcat experţii. La casa de vacanţă sau în grădina casei pot fi plantate nu numai lalele şi narcise, ci şi Trigidium. Bulbii acestei flori ar trebui să fie plantaţi la o adâncime de trei centimetri. Trigidium trebuie plantată astfel ca să fie expusă la lumina soarelui. Cum alegem solul pentru flori, dar şi întreţinerea lui este foarte important.

Solul trebuie sa fie friabil, slab bazic şi uşor. Înainte de a începe plantarea este necesar să adăugăm îngrăşăminte. În caz contrar, planta va creste foarte greu. Cultivarea şi îngrijirea acestei plante începe numai după finalizarea tuturor îngheţurilor de primăvară. Dacă lăstarii tineri se află deasupra solului, atunci ei pot muri, deci momentul ideal de plantare este considerat a fi a doua jumătate a lunii mai. Plantele trebuie să fie plantate la o distanţă de aproximativ 20 cm una de cealaltă, la o adâncime de 10 cm. Procesul de dezvoltare iniţială a acestei plante este foarte rapid - în jumătate de lună va apărea la suprafaţă.

Potrivit designerilor peisagistici, crinii au nevoie de anumite condiţii de plantare. Crinii trebuie plantaţi în recipiente de plastic şi plasaţi în sol la o adâncime de 10-15 centimetri. Pentru a planta zambile, va trebui să săpaţi gropi de 12-15 centimetri şi să lăsaţi o distanţă între bulbi de aproximativ 12 centimetri. Bulbii şi tuberculii ar trebui să fie plantaţi înainte ca solul să îngheţe. Primrozele ar trebui să fie plantate în parcele mai mari şi să se acorde atenţie dimensiunii bulbilor lor. Cu cât ceapa este mai mică, cu atât trebuie plantată mai aproape de suprafaţa pământului, dar trebuie avut în vedere calitatea solului atunci când plantaţi: pe soluri uşoare, ceapa este de obicei plantată puţin mai adânc, pe soluri dense - mai la suprafaţă, remarcă specialiştii, conform Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel