Ce este între Cioloș și Barna? Chirieac: Dacă nu se întâmplă ceva extraordinar, asta urmează!

Candidatul USR-PLUS, deși este încă necunoscut, are cele mai mari șanse de a ajunge președintele României, în ciuda tensiunilor, diseminate în presă, dintre liderii celor două formațiuni, Dacian Cioloș și Dan Barna, care, însă, se pare că au o strategie de a finaliza negocierile.

După rundele de negocieri dintre Dan Barna și Dacian Cioloș și schimbul de mesaje dintre cei doi, situația privind candidaturile la prezidențiale a fost explicată de analistul pilitic Bogdan Chirieac:

Ce este între Cioloș și Barna? Dacă nu se întâmplă ceva extraordinar, să vină PSD-ul cu vreun candidat special, astăzi când vorbim președintele României este reprezentantul USR-PLUS. Că o fi domnul Cioloș, că o fi domnul Barna, de aici se alege. Dacă Iohannis nu pleacă la Bruxelles, cum se aude, și candidează, atunci nu au nicio șansă. Pe valul actual, pe ceea ce se desfășoară pe rețelele de socializare, pentru care România nu are antidot, acolo orice știre are valoare de adevăr absolut, deși ar putea fi un fake news grosolan. Azi când vorbim, e Dan Barna sau Dacian Cioloș”, a declarat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică de duminică seara la România Tv.

Se poate spune că nu contează candidatul?

”E cel mai fluid moment politic pentru prezidențiale din istoria noastră post-decembristă. În 2004 era Năstase clar candidatul PSD, dar pe ultima sută de metri a venit Băsescu, în 2009 era Băsescu-Geoană, în 2014 era evident Iohannis-Ponta, acum nu știm cine sunt candidații. Iohannis poate pleca și locul său poate fi luat de Rareș Bogdan, caz în care se mai schimbă lucrurile”, a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac.

Mesaj comun Barna-Cioloș: "Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook duminică după-amiaza, Dacian Cioloș recunoaște că "pe alocuri discuțiile sunt mai aprige". Cioloș spune că se află la Babele cu soția sa, dar a scris mesajul de mai jos împreună cu partenerul de alianță Dan Barna, cel care a fost fotografiat duminică pe Litoral, alaături de soția sa. Un mesaj similar, cvasi-identic a postat și Barna pe pagina sa de Facebook.

"Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan Barna, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut", a scris Dacian Cioloș pe rețeaua de socializare.

Citește și:

Iohannis, la Bruxelles. Chirieac, scenariu privindu-l pe Tăriceanu

Iohannis la președinția CE. Bogdan Chirieac: Există și o explicație



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel