CCR, decizie după referendum. Lăzăroiu, replică pentru Orban: Vreau să fiu elegant, dar nu prea înțelege...

Klaus Iohannis - Ludovic Orban
Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Judecătorul Petre Lăzăroiu a comentat situația lui Klaus Iohannis, după ce CCR a decis că interdicția amnistiei și grațierii faptelor de corupție încalcă garanţia drepturilor, după referendumul inițiat de președintele. În același context, l-a contrazis pe Ludovic Orban, după mai multe declaratii.

Ludovic Orban a declarat, la Antena 3 că va face orice alt proiect de revizuire a Constituţiei care să includă şi interzicerea graţierii faptelor de corupţie. În replică, judecătorul Petre Lăzăroiu a declarat, la același post: "Îmi pare rău să vă spun, dar vreau să fiu elegant cu domnul Orban... Nu prea înţelege Constituţia şi nici legile ţării".

"Îi răpeşti acest drept"

"Referendumul consultativ iniţiat de Klaus Iohannis nu trece pe la CCR. Doar rezultatele trec, dacă se pun în practică. Curtea nu avea nicio posibilitate să se pronunţe înainte de referendum. Curtea, când s-a pronunţat şi a validat referendumul, a făcut-o din punct de vedere formal, nu pe conţinutul acestuia. Întrebările îi aparţin domnului preşedinte şi, transpuse într-o lege, se dovedesc a fi neconstituţionale.

În Constituţie, avem drepturi şi libertăţi fundamentale. Dar sunt trei drepturi fundamentale care sunt mai importante decât toate: dreptul la viaţă, la libertate şi la proprietate. Nu îi poţi spune unui condamnat că nu are dreptul la amnistie. Şi el trebuie să se îndrepte, trebuie să fie redat societăţii şi dacă îi răpeşti acest drept înseamnă că i-ai răpit un drept fundamental", a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

De asemenea, Lăzăroiu a mai declarat că această interzicere a graţierii faptelor de corupţie nu mai poate fi introdusă sub vreo anumită formă într-un proiect de reviziuire a Constituţiei: "Categoric nu!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel