Cazul Ditrău. Traian Băsescu pune tunurile pe UDMR: Același tratament se aplică românilor

Traian Băsescu crede că de scandalul de la Ditrău este vinovat UDMR-ul, acesta fiind rezultatul politicii partidului.

"Ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei. Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanțate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreaptă sau extrema dreaptă din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR", a precizat Traian Băsescu, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1Tv.

Același tratament se aplică românilor

"Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-ați văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administrație. Deci, același tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populației a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins", a menționat europarlamentarul.

Legat de declarația conform căreia cetățenii din Ditrău nu mănâncă pâine din mâinile unor oameni cu culoarea pielii închisă, Traian Băsescu consideră că asta "arată cât sunt de deformați de politica UDMR-ului". "Dacă UDMR-ul ducea o politică înțeleaptă, nu avea nici-un efect politica Fidesz-ului sau a Jobbik-lui sau a presei finanțată de la Budapesta. UDMR-ul s-a aplecat, a devenit un vasal al extremismului maghiar", a spus fostul președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel