Cazanciuc, înțepătură către Guvernul Orban: Asta demonstrează decizia CCR!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat joi că decizia CCR prin care a fost admisă sesizarea Avocatului Poporului asupra unor prevederi referitoare la instituirea carantinei demonstrează aroganţa Guvernului Orban. 

'Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale demonstrează încă o dată aroganţa Guvernului Orban. Dacă românii au fost precauţi în faţa virusului, Guvernul PNL a fost de-a dreptul iresponsabil, ca să nu-l citez pe preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o declaraţie mai puţin inspirată, făcută recent. Măsurile luate pe picior, cu încălcarea flagrantă a Constituţiei, au condus la situaţia de astăzi.' a spus Cazanciuc.

'Au fost avertizaţi public de către toţi specialiştii în drept. Nu le-a păsat. Astăzi, Curtea la spus clar, că restrângerea de drepturi sau libertăţi nu se poate face decât prin lege. Au chinuit persoanele asimptomatice săptămâni în şir, ţinându-i în spitale, în timp ce bolnavii cronici au fost lipsiţi de tratamentul vital. Au instituit carantina prin ordin de ministru, deşi ştiau foarte clar că trebuia prin lege', a spus Cazanciuc într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Ce a decis CCR

Dispoziţii ale articolului 25 alineatul 2 teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi din OUG 11/2020 referitoare la unele măsuri aferente instituirii carantinei 'nu întrunesc cerinţele de claritate şi previzibilitate a legii şi afectează drepturi şi libertăţi fundamentale', a stabilit, joi, Curtea Constituţională a României.

Curtea a luat în discuţie, joi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 25 alineatul (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi ale articolului 8 alineatul (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel