Caz real: Au ridicat restricțiile prea rapid și au avut al doilea vârf epidemic mai îndelungat

Istoria americană a arătat că ridicarea timpurie a măsurilor de restricție pot duce la un al doilea vârf devastator.

Istoria americană a arătat că ridicarea timpurie a măsurilor de restricție pot duce la un al doilea vârf devastator, conform Daily Mail. Orașul San Francisco a făcut exact aceeași eroare când s-a confruntat cu gripa spaniolă în 1918-1919. Conducerea a ridicat restricțiile după doar o lună, iar virusul a făcut ravagii din nou.

Acum 100 de ani în San Francisco, oficialii le-au impus tuturor locuitorilor să poarte măști și au interzis adunările publice, în timpul infecțiilor cauzate de gripa spaniolă. Restricțiile au funcționat, iar cazurile de deces au scăzut în doar câteva săptămâni.

Greșeala fatală de a ridica restricțiile

Totuși, odată ce au văzut că răspândirea a scăzut, politicienii orașului au decis să ridice restricțiile după doar patru săptămâni. Gripa a avut un al doilea vârf la trei săptămâni distanță, iar epidemia a avut o durată și mai lungă decât prima. Atunci, oamenii s-au răzvrătit și au cerut reimpunerea măsurilor de restricție.

Oamenii de știință sfătuiesc acum autoritățile să învețe din istorie și să nu repete aceleași greșeli și în timpul Covid-19.

San Francisco a fost lovit de gripa spaniolă, cunoscută sub numele de H1N1, în septembrie 1918, când soldații s-au întors acasă după Primul Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel