Caz de cruzime extremă în Bulgaria: un pui de căţel a fost jupuit de viu şi decapitat

Un pui de câine a fost torturat și omorât într-un adăpost de lângă capitala bulgară, Sofia. Făptașul nu a fost încă găsit, însă gestul său a determinat proteste internaționale pentru că legislația bulgară de protecție a animalelor să fie îmbunătățită.

VIER PFOTEN Bulgaria a raportat o serie de noi cazuri de cruzime extremă în urma cărora mai mulți câini fără stăpâni au fost mutilați sau chiar omorâți violent. Chiar dacă autorii unor astfel de atrocități sunt prinși, actele lor de cruzime sunt adesea considerate contravenții și nu infracțiuni iar făptașul primește cel mult o amendă. Guvernul bulgar nu pare însă să se grăbească să modifice codul penal astfel încât aceste acțiuni de cruzime ieșită din comun să fie considerate infracțiuni.

VIER PFOTEN Bulgaria a hotărât să ofere o recompensă celor ce pot da informații despre acest caz și celor care ar putea ști cine este persoana care a pătruns în adăpost, a furat un pui de caine, l-a jupuit de viu și l-a decapitat. În ultima perioadă numărul animalelor maltratate a crescut simțitor, iar cruzimea cu care sunt înfăptuite aceste acte e greu de imaginat: în martie, un alt câine a fost mutilat, tăindu-se rând pe rând toate cele patru picioare. Foarte mulți câini fără stăpân au fost spânzurați în locuri publice. Brutalitatea împotriva animalelor este ceva des întâlnit în noile state ale UE. Singura soluție pentru că astfel de cazuri să nu se mai întâmple este schimbarea legislației.

De aceea, suportul din partea iubitorilor de animale este vital. Facem un apel către toți cei care se înscriu în această categorie. Îi rugăm să facă note scrise către ambasada Bulgariei în Romania prin care să ceară schimbarea legislației bulgare și încadrarea actelor de cruzime extremă impotriva animalelor la “infracțiuni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel