Cauți chirie? Mare atenție, nouă înșelătorie în România! Rămâi pe drumuri și fără bani

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O nouă înșelătorie a apărut în România.

Mai mulți români s-au trezit fără bani și pe drumuri, după ce au fost înșelați de niște falși proprietari. Oamenii au fost păcăliți printr-o schemă frauduloasă de închiriere a locuințelor. 

Mai exact, o femeie din Constanța, care ar fi avut și colaboratori, închiria apartamente în regim hotelier, pentru o zi sau două, iar mai apoi le subînchiria pe termen lung, relatează Pro TV. Membrii rețelei nu erau proprietarii acelor apartamente, așa că oamenii se trezeau că nu puteau sta în locuințele pentru care au plătit chirii. Rețeaua ar fi operat atât în București, cât și în alte județe din țară.

Cum acționau membrii grupării

În numele grupului infracțional negocia o tânără. Aceasta încasa sute de euro pentru chirie și garanție, apoi dispărea cu banii. Păgubiții aflau că au fost înșelați abia după ce mergeau să se mute în respectivele apartamente și se trezeau la ușă cu adevărații proprietari care habar nu aveau despre această schemă, știind că turiștii care au închiriat locuințele pentru câteva zile au plecat.

"Am întrebat, zic, nu vă supărați, cine sunteți? Suntem proprietarii apartamentului... Poftim? Păi, și doamna căreia i-am dat banii de chirie, cine e? I-am închiriat în regim hotelier", a povestit una dintre păgubite despre momentul în care a mers la apartamentul pe care credea că l-a închiriat.

Întrebată ce s-a întâmplat apoi, aceasta a spus: "N-am avut ce să fac, credeți-mă. Am plecat plângând. Un prieten de-al soțului meu ne-a dat garsoniera lui".

Unii oameni au rămas efectiv pe drumuri

Potrivit echipei de jurnaliști de la Inspectorul Pro, o altă tânără păcălită astfel a fost nevoită să doarmă la serviciu, până a reușit să strângă iarăși bani pentru închirierea unui apartament, iar un cuplu, venit din străinătate, a înnoptat în mașină, pentru că locuința era deja dată altcuiva.

Inițial femeia respectivă ar fi acționat mai mult în Constanța, dar după ce o parte din oamenii păcăliți au făcut plângeri penale la Poliție, și-a mutat activitatea infracțională. Astfel, ea ar fi început să posteze anunțuri cu apartamente de închiriat în Galați și București. Contactată de presă, agentul șef adjunct al IPJ Constanța, Olimpia Ceară, a comunicat doar că dosarul este în curs de cercetare, fără a preciza dacă până a cum a fost reținut vreun membru al acestei grupări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel