Câți bani bagă Liviu Negoiță într-un coş de gunoi. Finul lui Videanu, marele câștigător de la sectorul 3

liviu-negoita
liviu-negoita

Un document intrat în posesia DeCeNews arată că primăria Sectorului 3 cumpără coșuri de gunoi la prețul de 1500 de lei bucata. O băncuță stradală din același lot costă peste 1600 de lei (vezi documentul). Acest contract fabulos este încheiat de Liviu Negoiță cu firma AB Construct, care a câştigat numeroase contracte în Sectorul 3. Firmei i-a mers bine în epoca PDL, reușind să se impună la licitații importante, din diverse domenii.

O scurtă documentare în presa românească arată că AB Construct are un istoric vechi în afacerile democrat-liberalilor. Firma din Buzău îl avea printre acţionari pe Bogdan Gruia, finul lui Adriean Videanu şi prieten bun cu Liviu Negoiţă. Numai în luna iulie a anului trecut, Liviu Negoiţă, a acordat cinci contracte firmei AB Construct, pentru amenajarea locurilor de joacă la cinci grădiniţe din Sectorul 3. Valoarea totală a acestor contracte s-a ridicat la suma de 510.000 euro. La toate cele cinci licitaţii organizate de Direcţia Învăţământ Cultură a Primăriei Sectorului 3 a participat doar o singură firmă - AB Construct SRL Buzău.

În luna august povestea s-a reluat. Primăria Sectorului 3 a acordat încă două contracte pentru "Furnizare şi instalare echipamente pentru amenajare locuri de joacă şi de recreere la grădiniţele nr. 216 şi nr. 70, din sectorul 3", în valoare totală de 1.319.795 lei (aproximativ 315.000 euro), pentru aceeaşi firmă AB Construct SRL Buzău, singura participantă la licitaţie.

Prietenii PDL câştigă contracte pe bandă rulantă

Anul trecut, AB Construct a câştigat 15 contracte de la grădiniţele din Sectorul 3 pentru „furnizare şi instalare echipamente pentru amenajare locuri de joacă şi de recreere", în valoare de aproximativ 10,3 milioane lei. De asemenea, AB Construct este una dintre cele şapte firme câştigătoare ale contractului de 497 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor din sectorul 3. Tot în această categorie intră şi contractele pentru construirea unei săli de sport la Liceul „Elie Radu" (17,3 milioane RON), realizarea de sisteme de irigaţii pentru spaţiile verzi (10 milioane lei), construirea unei grădiniţe noi „în incinta Liceului «N. Teclu»" (3,6 milioane lei), atribuite în perioada octombrie 2008 - octombrie 2009. De asemenea, în 2009, AB Construct a câştigat un contract în valoare de 25,5 mili­oane de lei de la Complexul Ener­getic Turceni pentru „eva­cuarea şi depozitarea de­şe­urilor rezultate din arderea cărbunelui". Mai apoi, pe baza unui act adiţional la contractul cu Gruia, valoarea lucrărilor prestate a ajuns la 32,5 mili­oane de lei.

AB Construct intră şi la metrou

Contractul pentru construcţia tronsonului de metrou Râul Doamnei-Haşdeu, Magistrala 5 din Bucureşti, a fost câştigat de firmele Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct. "Am primit avizul de la CNSC pentru continu­area procedurilor de licitaţie. Aşadar, firma Aktor şi ea participantă la licitaţii a pierdut deoarece Consiliul a dat câştig de cauză celor de la Astaldi, FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România)", a declarat directorul tehnic şi de investiţii al Metrorex, Ştefan Rotaru, citat de Mediafax.

Biroul de presă al Primăriei Sectorului 3, contactat de redacția ziarului, nu a fost în măsură să ne dea o explicație referitoare la contractul de achiziție al coșurilor de gunoi stradale și a băncilor de la firma AB Construct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel