Cătălin Ivan, răspuns pentru Codrin Ștefănescu. "Este un drept, nu o favoare"

Codrin Ștefănescu și Cătălin Ivan au intrat într-o polemică legată de candidatura europarlamentarului PSD la șefia partidului. 

"Să nu mai bată câmpii"

"Conducerea PSD Bucureşti a luat act de decizia PSD sector 1 privind suspendarea lui Cătălin Ivan pentru o perioadă de 12 luni din partid. Am înţeles că organizaţia PSD Iaşi nu a avut niciodată intenţia de a-l primi sau de a face transferul. Cu toate acestea, pentru ca dl Cătălin Ivan să nu mai bată câmpii prin tot felul de scrisori deschise trimise mass-media, că cineva îi pune piedici să candideze la congres, vom lua decizia la PSD Bucureşti ca suspendarea să fie anulată până la congres, astfel încât acesta să-şi poată depune candidatura" este declarația lui Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD București. 

Cătălin Ivan i-a răspuns, pe pagina da de Facebook: 

"1. O decizie de Birou Permanent de Sector nu poate invalida niciodată, în niciun context, decizia Conferintei de Sector. Este ca și cum Biroul Permanent Național ar invalida deciziile Congresului. Decizia Conferinței PSD Sector 1 a fost aceea de a lua act de transferul la PSD Dobrovăț și, pe cale de consecință, de respingere a propunerii de suspendare. Nu mai intru în detalii pentru că am explicat suficient comportamentul abuziv al lui Ștefanescu, girat de șefii săi.

Favoare sau drept

2. Organizatia PSD Iași este obligată să accepte transferul, deoarece acordul este unul pur formal, o luare la cunoștință, în niciun caz decizia nu se află la nivelul Biroului Permanent Județean, ci la nivelul organizatiei de bază, PSD Dobrovăț în acest caz. Juriștii se pot pronunța mai clar pe aceasta speță, dar practică în partid de la înființare până astăzi susține acest mod de lucru.

3. Posibilitatea de a candida pentru orice funcție în partid este un drept, în niciun caz o favoare. Cel puțin așa se întâmpla în partidele democratice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel