Casa Albă: Putem ataca singuri Siria

obama
obama

Casa Albă spune că președintele Barack Obama are autoritatea și determinarea pentru a acționa militar de unul singur în Siria, asta după ce aliatul principal al SUA, David Cameron, a pierdut votul provizoriu al parlamentului de autorizare a intervenției.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a suspus votului parlamentului o posibilă intervenție a țării sale în Siria, dar, sabotat de proprii conservatori, acțiunea n-a primit aviz favorabil.

”SUA va continua să se consulte cu guvernul Marii Britanii - unul dintre cei mai apropiați aliați și prieteni ai noștri. După cum am mai spus, decizia președintelui Obama va fi luată în funcție de cele mai bune interese ale SUA”, a transmis Casa Albă, citată de Washington Post.

Oficiali ai administrației au reiterat că Obama este aproape hotărât să atace ținte militare ale Siriei cu rachete de croazieră. SUA și-a extins zilele acestea prezența în Marea Mediterană, trimițând o a cincea navă de război.

Dar cu cât trece mai mult timp între atacul cu gaz sarin din 21 august și răspunsul Occidentului, Obama e nevoit să facă față cât mai multor presiuni. Cele mai multe vin din partea Congresului, care insistă ca liderul SUA să-i ceară aprobarea anterior atacului și să le explice necesitatea acestuia, dacă există într-adevăr una.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel