Carmen Dan, reuniune ministerială UE - SUA, la Parlament

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a participat la reuniunea UE– SUA la nivel ministerial în domeniile justiție și afaceri interne avut loc astăzi la Palatul Parlamentului. 

"În declarația adoptată în urma reuniunii s-a convenit că este nevoie de continuarea consolidării eforturilor comune în lupta împotriva terorismului, extinderea schimbului de informații, precum și în ceea ce privește combaterea amenințărilor actuale privind securitatea aviației și a utilizării internetului în scopuri teroriste și amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare. De asemenea, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană s-au informat reciproc cu privire la evoluțiile recente referitoare la politicile din domeniul migrației și al controlului frontierelor. 

Totodată, în finalul Declarației comune s-a consemnat un alt aspect important care preocupă pe mulți români și anume progresele înregistrate în îndeplinirea cerințelor din Programul de Eliminare a Vizelor.

Am convingerea că discuțiile purtate cu această ocazie vor conduce la rezultate pozitive pentru noi toți. 

A fost o deosebită plăcere pentru noi să-i avem ca oaspeți pe procurorul general al SUA, William Barr, și secretarul adjunct în exercițiu pentru Departamentul Securitate Națională, David Pekoske, dar și pe comisarii europeni Dimitris Avramopoulos, Věra Jourová, Julian King, ministrul finlandez al afacerilor interne, Maria Ohisalo, și ministrul justiției, Anna-Maja Henriksson.

P.S.: Pentru că reuniunea de astăzi a fost ultimul mare eveniment desfășurat în contextul PRES RO, vreau să le mulțumesc din suflet și colegilor mei care s-au ocupat de buna organizare. Felicitări întregii echipe!", a scris Carmen Dan pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel