Carmen Dan: Aceasta este prioritatea MAI

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marți că instituția pe care o conduce își va asuma în continuare modernizarea Departamentului pentru Situații de Urgență în vederea eficientizării și creșterii răspunsului la intervenții.

"2016 a fost un an prioritar în dotarea cu tehnică modernă și adecvată, ceea ce a avut ca rezultat eficientizarea răspunsului la intervenții. Această misiune de modernizare este una asumată și în prezent de conducerea ministerului și va reprezenta o direcție în care trebuie, în continuare, să ne canalizăm eforturile", a precizat Carmen Dan, la prezentarea Raportului de activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență pe anul 2016.

Ea a adăugat că anul acesta dorește să pună accent și mai mult pe pregătirea personalului, prin participarea acestuia la exerciții de simulare. De asemenea, a spus aceasta, se va acorda o importanță deosebită recrutării personalului în domeniu.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că, în scurt timp, își dorește operaționalizarea Dispeceratului integrat ISU-SMURD din București, menționând că nu știe cauzele care au blocat realizarea acestui lucru anul trecut. "Vă asigur că vom trata acest subiect cu prioritate. Pe componenta MAI suntem pregătiți să alocăm resursele necesare funcționării acestui dispecerat integrat", a spus ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Carmen Dan a apreciat ca foarte bună colaborarea cu Ministerul Sănătății, motiv pentru care, în opinia ei, se impune o abordare integrată pentru eficientizarea sistemului de urgență.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a subliniat că, dincolo de realizările anului trecut, în prezent se impune o analiză obiectivă "a ceea ce nu funcționează atât de bine și ceea ce trebuie optimizat în sistemul de management pentru situații de urgență".

"Este motivul pentru care susțin activitatea de intervenții în situații de urgență, precum și nevoia întăririi sistemului de răspuns, inclusiv în ceea ce privește nivelul de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență. Este nevoie ca oamenii să știe ce au de făcut, cum să reacționeze și mai ales să fie solidari. Pentru asta e nevoie ca cetățenii să fie în permanență informați cât mai mult și cât mai bine", a arătat Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel