Camelia Bogdan, plângeri penale. Chirieac: ”Sistemul rezistă. Niște oameni răi...”

Judecătoare Camelia Bogdan are două plângeri penale: una la ÎCCJ și alta la DNA, situație comentată de analistul Bogdan Chirieac, sâmbătă, la Antena 3.

Într-una dintre plângeri, Camelia Bogdan este acuzată că în luna august a anului 2014, timp de mai multe zile, ar fi încasat nejustificat bani de la Curtea de Apel București, acolo unde activa ca judecător deși nu a fost prezentă în instanță în acele zile, amintește Antena 3. Judecătoarea se afla în Brașov, dar ar fi  beneficiat de plata integrală a drepturilor salariale, în condițiile în care a absentat nemotivat de la instanță.

În cea de-a doua plângere, care se află la ÎCCSJ judecătoarea este acuzată de fals sub semnătură privată, us de fals și înșelăciune. 

Situația a fost comentată de Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3:

”Știți bine că doamna judecător Camelia Bogdan a fost dată afară din magistratură, dar la ultima înfățișare la Înalta Curte a fost reprimită. A avut o mică neplăcere, șase luni detașată la Târgu Mureș, un oraș splendid din Transilvania, de altfel. După care e repusă în toate drepturile. Acuma, niște oameni răi i-au făcut aceste plângeri! CSM a dat-o din nou afară din magistratură, dar cu niște colegi ”corecți”, ”drepți” de la Înalta Curte sunt convins că doamna Camelia Bogdan va reveni în rândul magistraților. Sistemul rezistă. Exact asta se întâmplă! Sistemul rezistă și nu cred că lucrurile astea nu vor avea vreun impact. N-am motive să nu cred că și de data aceasta Înalta Curte va face dreptate pentru doamna Bogdan.” a spus analistul Bogdan Chirieac.

Exclusă de două ori din magistratură 

Prima dată, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pe 8 februarie 2017, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit atunci faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

A doua oară, Bogdan, fostă judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti a fost exclusă din magistratură după ce ar fi primit mai multe dosare spre judecare, în ianuarie 2016, care iniţial fuseseră repartizate unui alt judecător, dar care intrase în concediu. După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar, în care a dispus, în luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizaţi fiind şi notarul Jan Andrei, soţul Laurei Andrei, şefa Tribunalului Bucureşti.

Vezi și: Gâdea, informații exclusive din ancheta în care a fost audiată și Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel