Camelia Bogdan, exclusă din magistratură. Contestația, respinsă

Fosta judecătoare Camelia Bogdan a aflat astăzi răspunsul în cazul contestației depusă în privința trimiterii disciplinare la Târgu Mureș. 

Curtea Supremă a respins contestaţia acesteia la trimiterea disciplinară la Târgu Mureş, dar şi o cerere prin care susţinea trimiterea unor excepţii la Curtea Constituţională.

„În acest moment, Camelia Bogdan este exclusă pentru a doua oară din magistratură, ceea ce însemnă că și dacă și-ar dori să ajungă la Curtea de Apel Târgu Mureș, unde ar trebui să fie judecător, nu va putea face asta. CSM a decis să o excludă din nou din magistratură pe Camelia Bogdan”, a spus Ana Maria Bujor, senior editor Antena 3.

Exclusă de două ori din magistratură 

Prima dată, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură pe 8 februarie 2017, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit atunci faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

A doua oară, Bogdan, fostă judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti a fost exclusă din magistratură după ce ar fi primit mai multe dosare spre judecare, în ianuarie 2016, care iniţial fuseseră repartizate unui alt judecător, dar care intrase în concediu. După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar, în care a dispus, în luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizaţi fiind şi notarul Jan Andrei, soţul Laurei Andrei, şefa Tribunalului Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel