Care-i realitatea cu știrea că Mircea Badea nu bea apă, ci doar energizante

Mircea Badea a uimit medicii spunând că nu bea apă, dar el bea apă! Și e chiar de cea mai bună calitate. De unde provine apa pe care o bea, aflați la finalul articolului.

Și pentru că știrea cu Mircea Badea în care ne spune că bea energizante în cantități industriale a strâns 300.000 de vizualizări, ne-am gândit să vă spunem ce conține un energizant. 

Vom lua ca exemplu: Red Bull pentru că este cel mai cunoscut dintre băuturile energizante. Să începem cu partea bună: Red Bull conține vitamine, mai precis: niacină, acid pantotenic, adică vitamina B5, vitamina B6, vitamina B12. Până aici sună bine.

Mai departe, în lista ingredientelor găsim apă carbogazoasă, zaharoză, glucoză, acidifiant (acid citric), taurină (0.4%), corectori de aciditate (carbonați de sodiu, carbonați de magneziu), cafeină (0.03%), arome, coloranți (caramel simplu, riboflavine).

Și acum haideți să le luăm pe rând:

Cafeină

Cafeina este prezentă în mod natural în mai mult de 60 de plante și se găsește în multe produse alimentare, precum cafea, ceai sau ciocolată.

Una din principalele zone de acțiune ale cafeinei în corpul omenesc este efectul stimulator asupra funcțiilor cognitive. Cafeina ajută la îmbunătățirea concentrării și vigilenței.

O doză de 250 de mililitri de Red Bull Energy Drink conține 80 de miligrame de cafeină, cam aceeși cantitate dintr-o ceașcă de cafea.

 

Complexul de vitamine B

 

 

Vitaminele sunt micronutienți esențiali, necesari menținerii funcțiilor normale ale corpului.

Există două tipuri de vitamine: solubile în grăsimi și solubile în apă. Red Bull conține vitamine solubile în apă, care nu se mențin în corp la fel de mult ca cele solubile în grăsimi. În schimb, circulă prin plasma din sânge și tot ce nu este folosit de corp este eliminat. Red Bull conține vitaminele B solubile în apă: niacină (vitamina B3), acid pantotenic (vitamina B5), vitamina B6 și vitamina B12.

Aceste vitamine din complexul B joacă un rol important în metabolismul energiei, cum ar fi formarea și descompunerea carbohidraților și a proteinelor, dar contribuie și la o funcție mentală normală (acidul pantotenic) și la reducerea oboselii (niacina, acidul pantotenic, B6, B12). În plus, complexul de vitamine B au un rol esențial în creier; ele contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

 

Zahăr

 

 

Red Bull Energy Drink este produs cu zahăr obținut din sfeclă de zahăr.

Zaharurile sunt carbohidrați binecunoscuți și se găsesc în numeroase alimente, de la fructe și sucuri de fructe până la băuturi, inclusiv băuturi energizante. Carbohidrații sunt nutrienți elementari consumați în dieta zilnică și, fie că provin din fructe sau Red Bull Energy Drink, corpul tău îi procesează în același fel.

Red Bull Energy Drink conține 11 grame de zahăr per 100 mililitri. Asta înseamnă cam aceeași cantitate ca în 100 mililitri de suc de mere sau portocale.

Dar există și Red Bull fără zahăr.

 

Taurină

 

Taurina este un aminoacid ce se găsește în mod natural în corpul omenesc și e prezentă în dieta noastră zilnică. Este implicată într-o serie largă de procese biologice.

Taurina se găsește în concentrații mari în mușchi, creier, inimă și sânge. O persoană care cântărește 70 de kilograme are aproximativ 70 de grame de taurină în corp. Altfel spus, o persoană de 70 kg are deja în corp de 70 de ori cantitatea de taurină conținută într-o doză de Red Bull Energy Drink de 250 ml.

Taurina se găsește, de asemenea, în alimente precum fructele de mare, pește, carnea de pasăre sau formulele pentru bebeluși.

 

Apă de izvor din Alpi

 

 

Evident, apa este un ingredient de bază din Red Bull.

Apa din Red Bull e una proaspătă și de cea mai bună calitate, din munții Alpi, provenind de la izvoare din apropierea unităților de producție de Red Bull din Austria și Elveția. Alpii constituie una din cele mai mari rezerve de apă dulce din lume, unde apa este din abundență și constant reaprovizionată natural.

 

Iar Mircea Badea... ne-a mințit. A zis că nu bea deloc apă. Păi cum, apa de izvor din munții Alpi din energizante nu este tot apă?! Și e, vorba aia, după cum spune producătorul: „proaspătă și de cea mai bună calitate”.

 

„Mai vorbesc ocazional cu câte un doctor și îi zic că nu beau apă. Se uită la mine mirat: „poftim?! Nu beți apă?! Nu este bine, trebuie să beți apă”. Și eu îi zic: „nu am băut apă de 30 de ani”. Mai beam apă când făceam sport, dar în rest, nu. Apoi, dacă mă vede cu un energizant, se crispează când aude că beau trei pe zi. Deocamdată nu am nimic. Bine... nici nu mi-am mai făcut analizele că poate le dau aparatele peste cap”, a mai spus Mircea Badea la Antena 3 CNN. 

 

Deci Mircea Badea bea apă. Din energizante. Unde mai pui că provine și din munții Alpi... Sau mă rog, dacă nu bea Red Bull, ci alt energizant, o fi apă din alți munți decât din Austria și Elveția.

 

Acest articol este doar un follow up la articolul cu Mircea Badea care a făcut 300.000 de vizualizări. Nu este publicitate la energizante, e doar un „comentariu” de sâmbătă seară. Deci... la un calcul simplu... s-ar putea ca Mircea Badea să bea mai multă apă ca oamenii „care urmează un stil de viață sănătos”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel