Cardiologia intervențională, ce proceduri se fac și în ce boli. EXCLUSIV

Vlad Manolache / 12 Martie 2019 / 20:40 Salveaza PDF Comentarii

Cele mai cunoscute proceduri din cardiologia intervențională sunt TAVI, EVAR și TEVAR. În ce patologii sunt recomandate ele, explică Dr. Rodica Niculescu, șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL.

În cardiologia intervențională procedurile sunt cunoscute mai mult după acronimele lor: TAVI, EVAR și TEVAR. Toate sunt minim invazive și aduc numeroase beneficii pacienților care le suportă. Dar ce înseamnă aceste acronime și în ce boli sunt recomandate interențiile? Dr. Rodica Niculescu, șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador, le-a explicat rând pe rând, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL.

Recuperare rapidă pentru pacienți


În primul rând, medicul a subliniat că aceste proceduri reprezintă o evoluție uluitoare față de cum decurgeau operațiile în urmă cu nu foarte mulți ani. Pacientului nu i se mai deschide toracele sau abdomeniul și nici nu mai trebuie să stea ore în șir sub anestezie.

Cardiologia intervențională „este un progres. Pacientul are șansa unei recuperări foarte rapide, practic el a doua zi este dat jos din pat, ceea ce este miraculos dacă ne gândim cum era să stai cu toracele tăiat și în reanimare câteva zile. Motiv pentru care noi tentăm să creștem numărul acestor intervenții și pacienții noștri să beneficieze de condiții cât mai bune", arată dr. Rodica Niculescu.

Citește continuarea pe DCMEDICAL.RO.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23