Chirieac: Atunci vom avea un procuror-șef al DNA!

Bianca Ştefan / 27 iul 2018 / 12:45 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins toți cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA și va organiza o nouă selecție. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia ministrului.

Bogdan Chirieac are încredere în decizia luată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de a respinge cei patru candidați la șefia DNA și este convins că, în final, va lua o decizie bună.

''Cred că până acum în toată această istorie au existat două fraze care mie mi s-au părut cheie. Atunci când ministrul Tudorel Toader a prezentat secției de procurori CSM, o secție foarte tristă, raportul în legătură cu doamna Kovesi, aceasta și-a prezentat o frază memorabilă: Domnul ministru, eu nu sunt aici să vă conving pe dumneavoastră. Domnul Tudorel Toader a ghicit, a zis asta e. 

După ce s-a întâmplat toată istoria și a crăpat Tudorel Toader statul subteran cu cartea de drept în mână, în declarațiile făcute de candidații la funcția de procuror-șef DNA, am auzit niște fraze: Am încredere în ministrul Justiției. Ce s-a întâmplat de la o frază la alta? S-a redus democrația în drepturi. Dacă Tudorel Toader a hotărât că deocamdată cei patru candidații nu întrunesc condițiile pentru funcția de procuror-șef, înseamnă că nu întrunesc condițiile, chiar dacă unii dintre ei sunt în regulă, de exemplu, Marius Iacob. 

Când va decide Tudorel Toader că există un procuror-șef capabil să exercite o asemenea putere, atunci vom avea un procuror-șef DNA. Dânsul va hotărî și cred că toată lumea e în consens. Omul știe carte. Poate și în alte ministere se vor pune oameni care știu carte. Sunt convins că România se va schimba în bine.'' a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28