Adrian Năstase, 24 iunie este ziua decisivă

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase va afla pe 24 iunie pronunţarea în dosarul privind contopirea pedepselor primite, în care procurorii anticorupţie cer ca la pedeapsa de patru ani de închisoare pe care o execută Adrian Năstase să se adauge un an.

Instanţa Curţii de Apel București a judecat, vineri, contestația procurorilor DNA la decizia Tribunalului București de a nu adăuga un spor la pedeapsa de patru ani de închisoare pe care o execută ADRIAN NĂSTASE.

Pronunţarea în acest caz a fost amânată de instanţă pentru 24 iunie, când ar urma să se decidă definitiv dacă Adrian Năstase rămâne cu pedeapsa de patru ani sau va primi un spor de un an, aşa cum au cerut procurorii.

Fostul premier ADRIAN NĂSTASE a declarat vineri, la Curtea de Apel București, că Direcția Națională Anticorupție este "o instituție care face și lucruri bune", dar a precizat că acest lucru depinde de "oamenii care se află la conducere".

VEZI ȘI: Năstase i-a trimis, din închisoare, un cadou special lui Gâdea

"Nu este (DNA, n.r.) o instituție neapărat rea. Este o instituție care face și lucruri bune, și lucruri rele. Și sigur că această instituție face și lucruri bune. Depinde de oamenii care se află la conducerea ei", a spus Adrian Năstase, în sala de judecată de la Curtea de Apel București.

În acest context, ADRIAN NĂSTASE a menționat că el a fost cel care, în perioada în care s-a aflat în fruntea Guvernului, a pus bazele și a asigurat logistica Direcției Naționale Anticorupție. Năstase a mai spus că, între 2001 și 2004, a promovat peste o sută de legi în domeniul justiției.

"Referitor la acuzația procurorilor că am arătat dispreț față de justiție, am dovedit de fiecare dată respect față de sentințele care mi s-au dat. Sigur, am considerat că nu au fost motivate suficient. Respectul meu față de justiție reiese și din numărul mare de studenți de-ai mei care au ajuns judecători, procurori, avocați, notari", a mai spus ADRIAN NĂSTASE în sala de judecată.

VEZI ȘI: Adrian Năstase, poză INCREDIBILĂ din închisoare-FOTO

Procurorul DNA a cerut ca la pedeapsa de patru ani pe care o execută Adrian Năstase să se aplice un spor de un an. El a arătat în fața instanței că, în mai multe cazuri asemănătoare cu cel al lui Adrian Năstase, unde a existat un concurs de infracțiuni, a fost majorat cuantumul pedepsei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel