Cancelarul Austriei: Este imposibil embargoul total în ceea ce privește gazele rusești

Cancelarul Austriei: Este imposibil embargoul total în ceea ce privește gazele rusești - Foto Pexels
Cancelarul Austriei: Este imposibil embargoul total în ceea ce privește gazele rusești - Foto Pexels

Introducerea embargoului în ceea ce privește gazul rusesc este imposibil, a declarat jurnaliștilor cancelarul Austriei, Karl Nehammer, transmite Tass, preluată de Rosbalt.

"Poziția Austriei este că este imposibil să se impună un embargo asupra gazelor rusești. Nu numai pentru că Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde, de asemenea, industria Germaniei, iar dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în masă", a spus politicianul austriac, conform Rador.

El și-a exprimat încrederea că "sancțiunile inteligente", cum ar fi restricțiile în ceea ce privește componentele electronice, își vor arăta eficiența în timp.

Livrările prin conducta Nord Stream au fost reduse la 20% din capacitate, așa cum promisese Gazprom - 1,28 milioane de metri cubi/oră. Acest lucru a fost înregistrat de operatorul german GASCADE începând cu ora 9:00 (ora Moscovei).

Compania rusă a comunicat că pe 27 iulie va opri pentru reparații încă o turbină care pompează gaze pe conducta care duce în Germania.

Nehammer a declarat că Comisia Europeană nu face decât să pregătească un eşec strategic cu instrucțiuni contradictorii privind achizițiile de gaze și, în același timp, nu își respectă propriile promisiuni, potrivit Reuters.

Executivul UE le-a cerut statelor membre să nu concureze unele cu altele pe piețele mondiale de gaze, în timp ce a transmis Austriei să cumpere gaz pentru a-și umple depozitele, a declarat dl Nehammer la o conferință de presă comună cu premierul ungar Viktor Orban.

În același timp, o platformă promisă pentru coordonarea achizițiilor de gaze din UE nu s-a materializat încă.

"Auzim multe anunțuri din partea Comisiei Europene, dar foarte puține implementări", a spus el reporterilor. "Această platformă comună de cumpărare ar fi mai importantă ca niciodată", conform Rador.

Citește și - Creşterea preţului gazelor naturale impulsionează utilizarea de cărbune la nivel mondial

Pe măsură ce economiile europene vor căuta să facă economii la gazele naturale, consumul global de cărbune este posibil să se apropie în acest an de recordul absolut de opt miliarde de tone stabilit în anul 2013, conform unei estimări făcute de Agenţia Internaţională a Energiei.

Creşterea explozivă a preţului gazelor naturale după invazia rusă din Ucraina impulsionează utilizarea de cărbune la nivel mondial în acest an, este concluzia raportului Agenţiei Internaţionale a Energiei, publicat astăzi.

Pe baza tendinţelor economice actuale, consumul mondial de cărbune ar putea creşte cu 0,7% până la opt miliarde de tone, plecând de la ipoteza că economia chineză responsabilă pentru mai mult de jumătate din cererea globală de cărbune îşi va reveni în a doua jumătate a anului.

O creştere a consumului de cărbune cu 7% în 2022 în Uniunea Europeană

În cazul Uniunii Europene, agenţia se aşteaptă la o creştere a consumului de cărbune cu 7% în acest an, având în vedere că statele membre au puţine surse de aprovizionare cu gaze.

Mai multe state europene au prelungit durata de funcţionare a termocentralelor pe cărbune sau au redeschis unele termocentrale pentru a asigura aprovizionarea cu electricitate.

De altfel, sectorul producţiei de electricitate va fi cel mai mare contributor la creşterea consumului de cărbune al Uniunii Europene în acest an, estimată la 16%, după ce anul trecut a crescut cu 14% .

Tot acest consum ridicat vine într-un moment în care preţurile la cărbune au atins valori record, iar preconizatul embargou ce ar urma să fie introdus de Uniunea Europeană pentru importurile de cărbune din Rusia va pune noi presiuni pe partea de aprovizionare. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel