Canada. Un graffiti dedicat activistei Greta Thunberg, distrus de susţinătorii industriei petroliere

Un graffiti reprezentând-o pe activista suedeză Greta Thunberg, pictat pe un zid din Edmonton, a fost acoperit cu mesaje în favoarea industriei petroliere la câteva zile după ce adolescenta a condus un marş împotriva crizei climatice în acest oraş canadian, relatează marţi EFE. 

Graffitiul fusese pictat vineri de artistul local AJA Louden pe o stradă din apropierea parlamentului provinciei Alberta. La 18 octombrie, Thunberg, în vârstă de 16 ani, a participat la o manifestaţie alături de sute de persoane în faţa acestui parlament al provinciei pentru a protesta împotriva industriei petroliere. Radio-televiziunea de stat canadiană, CBC, a anunţat luni că pictura a fost vandalizată de un tânăr care a scris peste faţa lui Thunberg 'Gata cu minciunile. Aici este teritoriu petrolier'.

Tânărul, identificat ca James Bagnell, şi-a susţinut acţiunea şi a declarat pentru CBC că tatăl său a lucrat în industria petrolieră. 'Nu avem nevoie de străini care să vină să ne spună ce trebuie să facem, cum să ne întreţinem familiile', a spus el. El a afirmat că Thunberg susţine ceea ce îi spun adulţii care o înconjoară şi că ar trebui să tacă 'până va avea soluţii'. Ulterior, un alt individ a scris insulte împotriva lui Thunberg, acoperind desenul în întregime.

Vizita din 18 octombrie a Gretei Thunberg în provincia canadiană Alberta şi Edmonton, unde a condus o manifestaţie de mii de persoane împotriva crizei climatice şi industriei petroliere, a stârnit furia guvernului provinciei şi a muncitorilor din sectorul petrolier. Canada este al patrulea mare producător de petrol din lume şi cel de-al patrulea exportator. În timp ce Thunberg conducea manifestaţia din Edmonton, sute de persoane, multe dintre ele lucrând în industria petrolieră, s-au deplasat într-o caravană de zeci de maşini pentru a protesta faţă de prezenţa activistei suedeze, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel