Canada. Manifestaţie a ''vestelor galbene'' în faţa parlamentului

Protest vestele galbene
Protest vestele galbene

Aproximativ 500 de ''veste galbene'', dintre care multe venite în convoi din vestul Canadei, manifestau marţi în faţa parlamentului federal din Ottawa împotriva politicii energetice a guvernului lui Justin Trudeau, dar şi pentru a cere reducerea imigraţiei, relatează AFP.

Circa o sută de camioane şi camionete erau parcate de dimineaţă pe colina parlamentară, unde se află parlamentul, dar şi biroul lui Trudeau, şi claxonau puternic, potrivit jurnaliştilor la faţa locului. Convoiul a plecat de joia trecută din provincia petrolieră Alberta (vest) şi a parcurs circa 3.500 de kilometri pentru a ajunge în capitala canadiană.

Care sunt cerințele protestatarilor

Manifestanţii cer construirea mai multor oleoducte pentru decongestionarea conductelor canadiene şi relansarea astfel a preţului petrolului. Ei cer de asemenea anularea taxei pe carbon pe care guvernul Trudeau urmează s-o impună în acest an pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în Canada. Revendicările lor includ totodată securizarea frontierelor şi reducerea imigraţiei în Canada. Vestele galbene fluorescente au devenit simbolul unei fronde sociale ce agită Franţa de peste trei luni şi care acum se extinde în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel