Canada introduce legi aspre împotriva armelor de foc

Măsurile vin pe fondul tragediei din Statele Unite în care un bărbat înarmat a ucis 19 copii şi doi profesori
Măsurile vin pe fondul tragediei din Statele Unite în care un bărbat înarmat a ucis 19 copii şi doi profesori

Guvernul Canadei a revizuit legislaţia privind armele de foc. La nivel naţional, vânzarea şi achiziţionarea de pistoale este interzisă. Inclusiv jucăriile asemănătoare intră sub incidenţa noii legi.

Noua legislaţie aduce în prim plan unele măsuri care au fost anulate anul trecut pe fondul alegerilor naţionale. Totuşi, măsurile vin pe fondul tragediei din Statele Unite în care un bărbat înarmat a ucis 19 copii şi doi profesori.

Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor că noile măsuri sunt necesare pe măsură ce violenţa armată creşte.

„Trebuie doar să privim la sud de graniţă pentru a şti că, dacă nu luăm măsuri ferm şi rapid, lucrurile se agravează şi devin mai greu de contracarat”, a conchis Trudeau.

Canada are o legislaţie mai puternică asupra armelor decât Statele Unite, dar în timp ce rata sa de omucidere este mai mică cu o cincime decât cea din SUA, aceasta este mai mare decât cea din alte ţări bogate şi este în creştere. În 2020, rata era de cinci ori mai mare decât cea din Australia, relatează Reuters.

Donald Trump cere investiții în școli, înainte să trimită ajutoare în Ucraina

Donald Trump a cerut parlamentarilor americani să acorde prioritate finanțării pentru securitatea școlilor în locul trimiterii de ajutor militar în Ucraina, potrivit BBC.

Donald Trump a luat cuvântul la o conferință pro-arme și a pus sub semnul întrebării modul în care SUA „are 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina”, dar nu poate asigura securitatea în școli.

Vezi și: Mărturia unei eleve care a supraviețuit atacului din SUA: M-am murdărit cu sângele unei colege și m-am prefăcut că sunt moartă

Întâlnirea Asociației Naționale a Armelor de Foc (NRA), cel mai mare grup de armament din SUA, are loc la Houston.

Intervenția are loc la câteva zile după ce 21 de persoane au murit într-un schimb de focuri într-o școală din Texas.

„Înainte de a construi o națiune în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri în propria noastră națiune”, a declarat Trump în discursul de zilele trecute, stârnind aplauze puternice.

Trump susține armele de foc în SUA

Trump a respins apelurile pentru înăsprirea controalelor asupra armelor de foc, spunând că americanilor decenți ar trebui să li se permită arme de foc pentru a se apăra împotriva „relelor”.

În schimb, el a propus o „revizuire de sus în jos” a siguranței școlare, cu puncte unice de intrare fortificate, inclusiv detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. El i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde, fiecare dintre ele fiind marcată de un clopot.

Conferința anuală a NRA, care are cinci milioane de membri, are loc la 450 km de Uvalde, locul în care a avut loc cel mai grav atac armat în școli din SUA din ultimul deceniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel