Camioane pline cu fructe și legume, blocate. ANAF-ul este așteptat!

Ema Apostu / 15 apr 2019 / 14:59 Salveaza PDF Comentarii
Legume si fructe
Descriere foto: Legume si fructe

Federaţia Operatorilor Romani de Transport - F.O.R.T. solicită public Guvernului României să găsească o metodă mai eficientă de combatere a evaziunii fiscale în comerţul cu legume/fructe care să nu afecteze activitatea de transport mărfuri şi contractele cu beneficiarii ce nu se afla în categoria celor cu risc ridicat.

Sute de camioane, încărcate cu fructe şi legume, stau zeci de ore la descărcare, aşteptând apariţia reprezentanţilor ANAF pentru operaţiuni de desigilare şi verificare şi asta din simplul motiv că angajaţii A.N.A.F. nu fac faţă situaţiei. Transportatorii ce prestează servicii specifice sunt puşi astfel în imposibilitatea de a onora contractele sau de a-şi putea programa activitatea în timp util, ţinând cont de faptul că este imposibil de estimat când camionul poate fi "eliberat" pentru o nouă cursă.

F.O.R.T. consideră că metodă de control aleasă de A.N.A.F. nu este adaptată sub nici o formă contextului operaţional specific transportului de mărfuri perisabile şi conduce la pierderi atât la nivelul transportatorilor, cât pentru clienţii acestora.

Din păcate, nici de această dată, Federaţia Operatorilor Romani de Transport, nu a fost consultată în vederea găsirii unei metode de verificare care să nu conducă la astfel de blocaje cu toate că, în nenumărate rânduri şi de fiecare dată în luările de poziţie oficiale, şi-a arătat întreaga deschidere pentru colaborarea cu autorităţile de stat pentru luptă cu activitatea de comerţ ilicit.

F.O.R.T. , solicitare ANAF

 

F.O.R.T. susţine ideea controlului cu caracter permanent realizat însă prin sondaj la nivelul trasabilităţii bunurilor de consum comercializate de agenţii economici ce intră în categoria "cu risc ridicat" şi solicită A.N.A.F. să reconsidere urgent modalitatea de acţiune aleasă pentru a evita pierderile suferite de operatorii de transport.

Totodată F.O.R.T. reaminteşte autorităţilor de control faptul că în comerţul ilicit cu legume/fructe sunt implicate sute de autoturisme cu capacitatea < 3,5 to, nelicenţiate pentru activitatea de transport care tranzitează zilnic, nestingherite, graniţele României comercializând 100 % "la negru" produsele în pieţe fără a deţine acte de provenienţă sau de însoţire a acestora, iar un exemplu concret în acest sens este chiar piaţa "Pucheni" din zona Ferentari.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25