CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Condițiile din căminele Universității din București

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Mai este puțin până la admiterea la facultate, după care noua generație de studenți pornește în căutarea unui loc la cămin. București este, ca în fiecare an, plin de studenți din provincie și, din păcate, nu sunt suficiente locuri pentru toți.

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Căminele de stat din București sunt cele mai ieftine variante de cazare pentru studenți. Însă, din păcate, nu sunt suficiente pentru toți. Pentru a prinde un loc la cămin, noii studenți trebuie să aibă o medie de admitere destul de mare, în funcție de facultate.

Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor un număr de 5354 locuri în căminele proprii. Distribuţia acestora s-a făcut către facultăţi, ţinând cont de principiul proporţionalităţii, în funcţie de numărul de studenţi înscrişi finanţaţi de la buget.

VEZI ȘI: Proteste în Grozăvești - Studenții s-au mutat la cort

Căminele de la Universitatea din București

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Complex Mihail Kogălniceanu are o capacitate de cazare de 614 locuri. Este format din căminele A şi B, care au camere cu două, trei sau patru paturi. Pe fiecare palier se găsesc două băi. Căminul B a fost renovat, are mobiler nou şi uşi de termopan, dar căminul A a rămas cu vechiul mobilier. Mijloace de transport apropiate sunt staţia de metrou Eroilor şi RATB: 61, 69, 90, 91, 122, 137, 268, 336, 601.

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Căminul Kogălniceanu este situat lângă Facultatea de Drept. La parter se află cantina celebră printre tinerii care fac facultatea în București ca fiind un loc unde se mănâncă bine, cu puțini bani.

Adresă: Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46

Mijloace de transport: Metrou: Eroilor; RATB: 61, 69, 90, 91, 122, 137, 268, 336, 601;

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Complex Grozăvești (capacitate de cazare: 2016 locuri; 284 în cămin A1) are cinci cămine: A1 (parter + 9 etaje), A, B, C, D (parter + 5 etaje). Căminele au camere cu două paturi, mobilier pentru două persoane (dulap, masă pentru calculator, scaun) şi lavoar în cameră. Sunt două băi pe fiecare palier, dispuse la capetele culoarului. Căminele C şi D au fost renovate în anul 2006, căminul B a intrat în circuitul cazării în octombrie 2008, în urma unui proces de reparaţie, iar căminul A s-a redeschis în octombrie 2009. Avantajele acestor cămine ar fi zona bună, cunoscută pentru atmosfera studențească, apropierea față de centru.

Studenții se plâng, însă, de camerele mult prea mici și de baia la comun.

Adresa: Splaiul Independenţei, nr. 204

Mijloace de transport: Metrou: Grozăveşti; RATB: 601, Tramvai: 35, 11 și 1.

Căminului A1 (parter + 9 etaje) s-a deschis în luna octombrie 2008 şi îndeplineşte criteriile pentru cazarea studenţilor în cele mai bune condiţii.

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Este compus din camere cu trei paturi, mobilier pentru trei persoane (birou pentru calculator, dulap, noptieră, scaune) şi grup sanitar complet utilat. Dispune de o cameră pentru persoane cu handicap, bufet şi lift. Fiecare etaj dispune de un oficiu pentru prepararea hranei, o maşină de spălat pe fiecare palier şi cameră de uscat rufe.

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014: ASE scoate la concurs peste 5.500 de locuri

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Căminul Poligrafie (capacitate de cazare: 244 locuri) are camere cu patru paturi şi două băi comune pe fiecare palier. Căminul a fost renovat în 2007, lucrările constând în izolaţie termică exterioară şi în montarea geamurilor şi uşilor termopan; mobilierul din camere este nou.

Adresa: Bd. Ficusului, nr. 4

Mijloace de transport: RATB: 331

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Căminele Theodor Pallady oferă condiţii bune de cazare studenţilor sunt căminele Th. Pallady, 1 şi 2. Acestea sunt în administrarea Universităţii Bucureşti. La căminul Th. Pallady 1 capacitatea de cazare este de 218 locuri, iar Th. Pallady 1 oferă 194 de locuri.

Căminul Th. Pallady 1 (capacitate de cazare: 218 locuri) are camere tip garsonieră, cu hol interior, patru paturi, grup sanitar propriu şi mobilier modern. Căminul a fost renovat în 2007.

Căminul Th. Pallady 2 (capacitate de cazare: 194 locuri) a intrat în circuitul cazării începând cu luna octombrie 2008. Are camere tip garsonieră, cu 2 paturi, grup sanitar propriu şi mobilier nou.

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Cel mai apropiat mijloc de transport este staţia de metrou 1 Decembrie (se află exact la ieşirea de pe poarta căminului). Aceste cămine sunt apreciate de studenții, datorită condițiilor foarte bune - camere mari, mobilier nou, baie în cameră și o zonă liniștită. Dezavantajul este distanța mare față de punctele importante din oraș.

Adresa: Bd. Th. Pallady, nr. 24

Mijloace de transport: Metrou: N. Grigorescu; 

Se ajunge în aproximativ 25-30 de minute la facultate. Tramvaiele 27 şi 40 au capătul de linie la Piaţa Unirii, spre centrul Bucureştiului.

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. TOP FACULTĂȚI neglijate, care aduc SALARII de mii de euro

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Căminul Stoian Militaru (capacitate de cazare: 471 locuri) este un bloc de apartamente cu camere de două/trei/patru paturi, bucătărie, grup sanitar propriu. Căminul a fost supus unor lucrări de întreţinere şi reparaţii (inclusiv montarea de geamuri termopan).

Adresa: Str. Stoian Militaru, nr. 18

Mijloace de transport: Metrou: C. Brâncoveanu;

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Căminul Fundeni (capacitate de cazare: 204 locuri) are camere de două persoane. Fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu. Căminul a fost izolat termic, dar are mobilier vechi. 

Adresa: Şos. Fundeni, nr. 252-254

Mijloacele de transport în comun: 66, 182 sau 253.

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Studenții care locuiesc la căminul Fundeni sunt de părere că principalul dezavantaj este distanța mare față de centru. În plus, mobilierul este vechi. Ca avantaje sunt baia în cameră și camere de două persoane.

Căminul Panduri (capacitate de cazare: 221 locuri) are camere cu două sau cinci paturi şi baie pe fiecare palier. Camerele sunt mari, iar mobilierul este nou.

Adresa: Şos. Pandurilor, nr. 90

Mijloace de transport: RATB: 69, 90,91, 96, 122, 126, 137, 226, 268, 368;

VEZI ȘI: Vezi LISTA specializărilor de la universităţile din ţară care vor fi desființate

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Compexul Măgurele (capacitate de cazare: 644 locuri) este format din căminele Gl, G2, G3, G4. Căminele au în compunere module cu două camere, cu două sau trei paturi în cameră. Modulul dispune de un hol şi de grup sanitar propriu. Mulţi dintre studenţi, însă, se feresc de acest complex deoarece este în afara Bucureştiului şi ajung foarte greu în oraş. La căminele din Măgurele se ajunge doar cu maxi-taxi, care pleacă din Ghencea, de la capătul liniei 41.

Înainte existau și două autobuze RATB, dar au fost desființate.

Adresa: Com. Măgurele, str. Fizicienilor, nr. 1-9

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. În complexul studențesc Leu, Universitatea din București are un cămin, C.

Camerele sunt de 2 persoane și sunt de mărime media. Studenții au chiuvetă și oglindă în cameră. Există o baie comună pe palier pentru aproximativ 17 camere.

CĂMINE STUDENȚEȘTI în BUCUREȘTI. Mobilierul este variat. În unele camere este nou, în altele este vechi: au 2 paturi suprapuse de lemn sau fier, saltele, 1 dulap tip debara, 1 birou, 2 scaune, parchet în cameră, uşă şi geamuri de lemn. Nu există bucătărie sau maşină de spălat.

În apropierea căminului se află mall-ul Afi Pallace, cu hypermarketul Auchan.

Adresa: B-dul Iuliu Maniu 1-3

Mijloace de transport în comun: Metrou: staţia Politehnică, RATB: 61, 71, 93, 336

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel