Camera Deputaților a decis. Cine are de azi salarii mai mari cu 20%

Camera Deputaților a adoptat creșterea cu 20%, în cuantum brut, a salariilor unor angajați.

Camera Deputaților a adoptat, decizional, creșterea cu 20% a salariilor de bază pentru angajații din Biblioteca Națională și din Biblioteca Academiei Române. Proiectul prevede că salariile personalului din Institutul pentru studierea problemelor minorităților naționale vor fi majorate cu 100%. Pentru acest proiect au votat, miercuri, 257 de deputați, iar 25 s-au abținut, relatează Mediafax.

Propunerea legislativă completează Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

"Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Bibliotecii Naţionale a României și a Bibliotecii Academiei Române, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice(...) Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităților naționale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea nr.153/2017", se arată în textul proiectului de lege adoptat de Cameră.

Potrivit deputaților, nivelul salariilor din cele două biblioteci contribuie la lipsa de personal.

"Amendamentul formulat este necesar pentru creșterea salariilor personalului din cadrul celor două bibiloteci naţionale. Nivelul de salarizare din cadrul acestor instituţii este un factor care contribuie la lipsa de personal. Este necesară o salarizare mai bună pentru a atrage personal specializat sau care să rămână în cadrul instituţiilor respective", conform raportului redactat de Comisia pentru muncă.

Alte sporuri votate

Un alt amendament prevede sporuri pentru personalul ANSVSA.

"Prin excepție de la prevederile art. 34 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru personalul din structura Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, care ocupă funcții și își desfășoară activitatea în condiții ce impun acordarea sporurilor specifice, în conformitate cu prevederile art. 23 și art. 25 al Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, personal care nu avea în plată sporuri în luna decembrie 2018, respectiv pentru personalul nou încadrat, se acordă sporurile cuvenite, în cuantumul corespunzător, raportat la salariul de bază existent în plată în luna decembrie 2018", conform textului adoptat.

Inițiativa legislativă adoptată, decizional, de Camera Deputaților va merge la promulgarea de către președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel