Camelia Voiculescu, acţionar Intact, audiată în dosarul RCS

Camelia Voiculescu, acţionar şi preşedinte Intact Media Group, a fost audiată, miercuri, la Curtea de Apel, în dosarul privind presupusul şantaj invocat de Ioan Bendei, administrator RCS&RDS.

Dosarul în cauză se bazează pe înregistrările făcute de Bendei în timpul negocierilor cu Sorin Alexandrescu, director Antena Group, privind contractul de difuzare a posturilor TV din grupul Intact pe platforma de satelit a RCS. Bendei a susţinut că Sorin Alexandrescu l-ar fi şantajat cu dezvăluirea contractului dubios de 3,5 milioane de euro între RCS şi Bodu SRL, o societate care organiza nunţi şi botezuri, aparţinand lui Dumitru Dragomir.

Cătălin Tolontan a scris pe blogul său că tranzacţia datată 15 august 2009 , prin care RCS cumpăra 15% din firma lui Mitică Dragomir avea ca miză cedarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga I către compania de cablu.

Citește și: Sorin Alexandrescu: Dosarul, fabricat. Acoperă grave fapte de corupție

RCS deţinea, împreună cu Antena 1, drepturile de televizare ale meciurilor, obţinute în urma câştigării licitaţiei din anul precedent, contra sumei de 100 milioane de euro, însă îşi dorea exclusivitate pe aceste drepturi, având în vedere expansiunea ulterioară prin canale cu conţinut sportiv.

Compania de cablu, apropiată de familia Băsescu

În cadrul audierior, Camelia Voiculescu a arătat faptul că nu deţine nicio funcţie executivă în Grup, societăţile din cadrul acestuia fiind administrate de directori care au putere totală de decizie şi obiective proprii. Acţionarul Grupului Intact a explicat semnificaţia convorbirilor reţinute în rechizitoriu, dintre aceasta şi tatăl ei, Dan Voiculescu, respectiv Sorin Alexandrescu. Camelia Voiculescu a precizat că a fost sfătuită de tatăl ei să transmită celor care negociau contractul cu RCS să fie cu băgare de seama, având în vedere aproprierea companiei de cablu de familia Băsescu, prin fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu.

Acţionarul Intact a mai precizat faptul că multe dintre convorbirile cu caracter personal din acea perioadă au fost distorsionate. Magistraţii au cerut lămuriri şi cu privire la ancheta jurnalistică având că subiect contractul între RCS şi Bodu, ale cărei teasere au fost difuzate pe posturile din grup. Camelia Voiculescu a precizat că nu a ştiut de această anchetă până în momentul arestării lui Sorin Alexandrescu, investigaţiile jurnalistice fiind o constantă a activităţii grupului.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 mai, dată la care vor fi audiaţi patru dintre foştii şi actualii angajaţi Intact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel