Sorin Alexandrescu: Dosarul, fabricat. Acoperă grave fapte de corupție

sorin alexandrescu
sorin alexandrescu

Sorin Alexandrescu a declarat că a aflat din presă, nu de la DNA, că a fost trimis în judecată "pentru așa-zisul dosar de șantaj". CEO Antena Group susține că dosarul este unul fabricat, care se bazează pe declarații mincinoase. Ceea ce sugerează Sorin Alexandrescu este că dosarul său face parte dintr-o teorie a conspirației, având scopul clar de "a acoperi una dintre cele mai grave fapte de corupție din fotbalul românesc". 

"Trimiterea în judecată s-a produs după ce DNA mi-a refuzat în mod vădit orice drept la apărare, acționând unilateral și discreționar cu scopul de a compromite cel mai important trust media din România. Alături de mine au fost trimiși în judecată fondatorul, acționarii și cele mai importante companii ale grupului: TV Antena Group , Antena 3 SA, Intact Publishing. Este evident că modul în care a fost instrumentat acest dosar nu trebuia să permită dreptul la apărare nici mie, nici celorlalte persoane puse sub acuzație", se arată în comunicatul transmis de către Sorin Alexandrescu.

El subliniază și următoarele aspecte, care ar fi fost ignorate de către procurorii DNA:

Reținerea mea s-a făcut exclusiv pe baza declarațiilor lui Ioan Bendei, declarații infirmate în mod categoric de conținutul înregistrărilor făcute de procurori. 

Am fost reținut cu un scop precis, procurorii DNA ignorând deliberat trei hotărâri judecătorești definitive care au precizat faptul că probele invocate de DNA nu susțin acuzația de șantaj. Mai mult, ultima hotărâre a instanței a fost emisă cu doar o zi înainte de a fi  arestat.

Am depus, în urmă cu mai bine de o lună, o plângere penală împotriva lui Ioan Bendei pentru denunț calomnios și ticluire de probe, la care nu am primit niciun răspuns, cu toate că dovezile din dosar susțin în mod evident temeinicia acesteia.

 În ciuda tuturor cererilor formulate de avocații mei pentru stabilirea adevărului, procurorii DNA au considerat de cuviință  să nu dea importanță acestora, ci să mențină  în dosar pasaje ale discuțiilor personale dintre Dan Voiculescu și nepotul acestuia, în vârstă de 7 ani.

Este evident că pentru procurori sunt mai importante declarațiile decât faptele clare și concrete prin care Antena a demonstrat mita de 3,5 milioane de euro acordată de către RCS lui Dumitru Dragomir.

Mesajul lui Sorin Alexandrescu este următorul: "Îi asigur pe toți cei care urmăresc să ne discrediteze, indiferent de felul în care o fac, că forța Antenelor nu stă într-o persoană sau alta, ci în sute de profesioniști cu un crez comun și în cei 10 milioane de români care ne privesc în fiecare zi. Le garantez tuturor celor care sunt alături de noi, fie colegi, parteneri de afaceri sau telespectatori, că toată această situație ne-a făcut mai puternici și mai determinați să luptăm pentru valorile în care credem de peste 20 de ani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel