Cambridge Analytica. Aleksandr Kogan, dezmințire în scandalul Facebook

Psihologul născut în Republica Moldova, aflat în prim-planul scandalului care a afectat imaginea Facebook prin folosirea ilicită a datelor personale ale utilizatorilor, respinge acuzațiile la adresa sa.

Aleksandr Kogan, cel care a creat aplicaţia folosită de compania de consultanţă Cambridge Analytica pentru a colecta datele a 50 de milioane de utilizatori ai Facebook, a dat asigurări marţi că testele de personalitate pe care le-a pus la dispoziţia companiei de consultanţă erau "foarte inexacte" şi "nu tocmai" relevante pentru a fi folosite în campanii politice.

Anchetă în derulare

„Ideea că aceste informaţii sunt exacte este, aş zice, ridicolă din punct de vedere ştiinţific" - a declarat Kogan în faţa comisiei pentru informatică, media, cultură şi sport a Camerei comunelor, care a lansat o anchetă pe marginea acestui scandal, relatează Agerpres citând Reuters.

Facebook are și alte instrumente

Etnic rus născut și crescut în Republica Moldova, de unde a emigrat în SUA, Kogan a insistat că Facebook dispune oricum de instrumente capabile să ajute grupuri de campanie să trimită mesaje publicitare direcţionate, fără să mai fie nevoie de alte informaţii specifice privind personalităţile utilizatorilor.

Plăți importante pentru... nimic

Compania mamă a Cambridge Analytica, SCL, l-a plătit pe Aleksandr Kogan cu sute de mii de lire pentru a colecta date pe Facebook folosind teste de personalitate. Întrebat de comisie care a fost valoarea muncii sale pentru SCL, Kogan a replicat: „În baza a ceea ce ştim acum, nimic".

Kogan pasează acuzația de minciună

El l-a acuzat de asemenea pe Alexander Nix, fostul director al Cambridge Analytica, că a minţit când a fost audiat de aceeaşi comisie, în februarie, atunci când a spus că societatea sa nu a primit niciun fel de informaţii de la firma sa, Global Science Research.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel