Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2019

Ema Apostu / 08 apr 2019 / 16:17 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2019. Pe data de 9 aprilie, este prăznuit Sfântul Eupsihie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2019. Eupsihie s-a născut într-o familie de nobili creştini. În timpul domniei lui Iulian Apostatul, pe când întâistătător al Bisericii din Cezareea era Sfântul Vasile cel Mare, Eupsihie avea să se căsătorească cu o tânără nobilă, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2019. Chiar în timpul cununiei, un cortegiu format din păgâni a trecut prin apropiere. Eupsihie a intrat în templul spre care se îndrepta cortegiul, unde au dărâmat statuile, aducând mari stricăciuni templului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2019. Astfel, împăratul Iulian Apostatutl a poruncit ca vinovaţii să fie decapitaţi, ca mulţi creştini să fie recrutaţi în armată şi ca toţi să plătească tributuri exorbitante faţă de împărăţie. De asemenea, acesta a mai dispus reconstruirea imediată a templului pe cheltuiala tuturor creştinilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2019. Eupsihie, fiind prins de persecutori, a fost legat de un copac şi torturat cu sălbăticie și apoi decapitat.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28