Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2019. Calendar Creștin Ortodox. Pe data de 5 decembrie este prăznuit Sfântul Sava.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2019. Sfântul Sava a trăit în vremea împăratului Teodosie cel Mic (403-450). La vârsta de 18 ani ajunge la renumitul călugăr Eftimie, care îl trimite la Cuviosul Teoctist. Apoi a făcut multe minuni. Prin rugăciunea lui a izvorât apă în locuri fără de apă, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2019. A fost trimis că sol la Constantinopol, de patriarhii Ierusalimului. După mulţi ani a avut o vedenie dumnezeiască: a cunoscut dată trecerii sale la cele veşnice. Au trecut patru zile fără să guste ceva şi să vorbească cu cineva. Astfel, sâmbătă seara, împărtăşindu-se, a zis: "Doamne, în mâinile Tale îmi dau duhul meu". A murit în ziua de 5 decembrie 532.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 decembrie 2019. Sfântul Sava a murit la vârsta de 94 de ani. În secolul al XII-lea, trupul Sfântului Sava a fost luat de cruciaţi şi dus în Veneţia. Acesta a fost adus înapoi în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfinţit abia după înţelegerea dintre Papa Paul al VI-lea şi Patriarhul ortodox grec Atenagora, în 1965.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel