Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Cui trebuie să-i spui "la mulți ani'

Ema Apostu / 04 apr 2019 / 08:27 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic este prăznuită pe 5 aprilie. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Sfânta Teodora a fost născută în insula Eghina. După creşterea sa, a fost dată după bărbat şi a născut o fiică. După aceea, din cauza năvălirii barbarilor, s-a mutat în cetatea Tesalonic, unde, crescând pe fiica sa, a făcut-o mireasa lui Hristos, scrie crestinortodox.ro. După ce a murit bărbatul ei, a intrat în mănăstirea de fecioare, la fiica sa şi s-a tuns în rânduiala monahicească.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Astfel, într-o zi, pe când Teodora strângea hainele fiicei sale, stareța mănăstirii i-a zis pe un ton aspru: «Teodora, de ce te îngrijești atât de mult de fiica ta?».

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Și, amintindu-i de cuvintele Mântuitorului, Care a zis: «cel care își iubește tatăl sau mama mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Iar cel care își iubește fiul sau fiica mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine» (Mat. 10, 37), le-a interzis să mai vorbească una cu cealaltă. Timp de cincisprezece ani, Teodora și fiica ei nu și-au mai vorbit.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Mai târziu, atunci când Teodora s-a îmbolnăvit grav, stareța a ridicat interdicția de a-si mai vorbi una alteia și atunci mama și fiica au constatat că nu mai simțeau vreo afecțiune deosebită una față de cealaltă, ci se considerau una pe alta surori în Hristos.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 5 aprilie 2019. Prin viaţa sa îmbunătăţită, prin pustniceştile nevoinţe şi ostenelile ascultării, atât a plăcut lui Dumnezeu, încât, nu numai în viaţă ci şi după moartea sa, multe minuni a făcut.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22