Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 martie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 martie 2021. Pe data de 4 martie, este prăznuit Sfântul Gherasim de la Iordan.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 martie 2021. Sfântul Gherasim de la Iordan a trăit în secolul al VII-lea. După ce s-a călugărit, s-a retras în pustiul Tebaidei. Într-o zi,  a întâlnit un leu fioros care ragea cumplit din cauză că îi intrase în labă un spin. Sfântul Gherasim îi scoate spinul şi din acel moment leul nu-l mai părăseşte pe Cuvios, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 martie 2021. În acel timp, la mănăstire, Părinţii aveau un catâr cu ajutorul căruia aduceau apa de la râul Iordan. Cuviosul Gherasim l-a pus pe leu să îl păzească pe catâr. Leul îndeplinea cu bucurie această sarcină. Însă, într-o zi, leul s-a depărtat cam mult de catâr şi a adormit. Câţiva negustori, trecând cu o caravană de cămile pe acolo şi văzând catârul singur, l-au luat şi şi-au continuat drumul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 martie 2021. Cuviosul Gherasim, văzând că lipseşte de la mănăstire catârul şi crezând că leul l-a mâncat, i-a spus acestuia: "Lucrul pe care îl făcea catârul îl vei face tu, slujind trebuinţele mănăstirii". Şi leul s-a făcut de îndată ascultător şi cară zi de zi apa de la Iordan pentru mănăstire.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 martie 2021. După o vreme, negustorii s-au întors pe acelaşi drum.  Leul a luat catârul de frâu şi s-a întors la Sfântul Gherasim şi cu câteva cămile. Cuviosul Gherasim l-a eliberat pe leu de sarcinile pe care le primise. După ce Sfântul Gherasim a trecut la cele veşnice, leul s-a dus la mormântul lui, şi, răcnind cu putere, a murit.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy