Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 aprilie 2019

Ema Apostu / 03 apr 2019 / 08:23 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pe data de 4 aprilie, este prăznuit Sfântul Cuvios Iosif.

Sfântul Cuvios Iosif s-a născut în Sieilia. În Tesalonic, a primit tunderea în cinul monahal. Episcopul Tesalonicului l-a hirotonit preot. Când a venit laTesalonic, marele Grigorie Decapolitul a fost atât de impresionat de Iosif, încât l-a invitat să vină la mănăstirea lui din Constantinopol, scrie crestinortodox.ro.

Când a început lupta împotriva sfintelor icoane, Iosif a fost trimis la Roma ca să ceară Papei şi Bisericii să lupte pentru Sfânta Ortodoxie. A fost răpit şi dus în insula Creta, unde ereticii l-au ţinut în închisoare timp de şase ani. losif s-a bucurat pentru chinurile suferit. Împăratul Leon Armeanul a fost asasinat în biserică în timp ce asculta Utrenia și în acelaşi moment Sfântul Nicolae s-a înfăţişat înaintea lui losif în închisoarea din Creta şi i-a zis: "Ridică-te şi urmează-mi!"

Iosif s-a ridicat în văzduh, şi s-a aflat deodată înaintea porţilor cetăţii Constantinopol. Toţi dreptmăritorii creştini s-au bucurat cu bucurie mare la vederea lui. El a alcătuit canoane şi imne pentru slujbele multor sfinţi.

Patriarhul Fotie l-a rânduit duhovnic cinului preoţesc, arătându-l lor ca pe un "om al lui Dumnezeu, un înger în trup şi un părinte al părinţilor". 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22