Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2019

Ema Apostu / 02 noi 2019 / 09:05 Salveaza PDF Comentarii
Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro
Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2019. Pe data de 3 noiembrie, sunt prăznuiți Sfinții Achepsima, episcopul, Iosif, preotul, și Aitala.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2019. Sfinţii Achepsima, episcopul, Iosif, preotul şi Aitala, diaconul au trăit în secolul al IV lea, în vremea împăratului Sapor, regele perşilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2019. Achepsima a fost arestat în timpul prigoanei împotriva creştinilor şi aruncat în temniţă, unde a stat trei ani. După ce a fost torturat, a fost decapitat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2019. Moartea sa i-a fost descoperită în chip minunat de un copil, care, potrivit Tradiţiei, a intrat în casa acestuia şi l-a sărutat pe cap spunându-i: "Fericit este acest cinstit cap, căci cu cununa muceniciei pentru Hristos se va încununa!", scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 noiembrie 2019. Iosif şi Aitala au fost îngropaţi în pământ până la mijloc, iar torţionarii i-au silit pe creştini să îi bată cu pietre. Noaptea, trupul lui Iosif a dispărut, iar peste trupul lui Aitala a răsărit un arbore de mir care aducea vindecarea de orice boală. Arbore a rezitsta de cinci ani, până când păgânii l-au tăiat din rădăcină.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23