Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră. Pe data de 27 mai, este prăznuit Sfântul Ioan Rusul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră. Sfântul Ioan Rusul s-a născut într-un sat din Rusia, în jurul anului 1690. Sfântul Ioan Rusul a participat ca soldat în războiul ruşilor împotriva turcilor din anul 1711. A fost luat prizonier. Tinerii luaţi prizonieri în acea zonă, au ales să renunţe la credinţa în Hristos şi s-au făcut musulmani. Sfântul Ioan Rusul a refuzat

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră. Dormea puţin, se ruga mult şi se hrănea cu puţină pâine şi apă. În fiecare sâmbătă mergea la o biserică închinată Sfântului Gheorghe şi se împărtăşea cu Trupul şi Sângele Domnului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră. A primit de la Dumnezeu darul de a cunoaşte momentul trecerii sale la cele veşnice. Preotul care l-a împărtăşit înainte de moarte, i-a adus Sfânta Împărtăşanie într-un măr, pentru a fi ferit de fanatismul turcilor. După ce s-a împărtăşit, a trecut la cele veşnice, în anul 1730.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră. Mai târziu, în anul 1773, Sfântul Ioan Rusul s-a arătat în vis preotului care îl împărtăşise în fiecare sâmbătă, şi a descoperit că trupul său este întreg şi neputrezit. Preotul, călăuzit în chip minunat de Dumnezeu, a luat sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Rusul şi le-a aşezat în biserica "Sfântul Gheorghe”.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 27 mai 2020 - Cruce Neagră. După anul 1922, moaştele Sfântului Ioan au ajuns în insula Evvia, în actualul oraş Procopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel