Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019

Ema Apostu / 01 noi 2019 / 08:12 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Pe data de 2 noiembrie, sunt prăznuiți Sfântul Gavriil Ivireanul cel nebun pentru Hristos, Sfinții Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Goderdzi Urghebadze (Sfântul Gavriil) s-a născut pe 26 august 1929, la Tbilisi, capitala Georgiei. A murit pe 2 noiembrie 1995. A fost canonizat pe 21 decembrie 2012, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Sfinţii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor şi Agapie au fost creştini persani şi au primit mucenicia în vremea împăratului Sapor al II-lea (339-379). Pentru că au mărturisit că sunt creştini au fost torturați.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Aftonie, unul dintre torţionari, a crezut în Hristos şi a strigat: "Mare este Dumnezeul Creştinilor!". Pentru aceasta a fost omorât pe loc. Împăratul a poruncit ca Achindin, Pegasius şi Anempodistus să fie cusuţi în piei de animale şi aruncaţi în mare. Sfântul Aftonie s-a arătat din cealaltă lume și i-a dus la ţărm.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Elpidifor a fost unul dintre nobilii de la curtea împăratului. Mărturisind că este creştin, a fost decapitat. Împreună cu el, au mai fost ucişi şapte mii de creştini.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 noiembrie 2019. Potrivit Sfinţilor Părinţi, Achindin, Pegasius şi Anempodistus, au fost aruncaţi într-un cuptor de foc împreună cu douăzeci şi opt de soldaţi şi cu mama împăratului

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23